Kæmpe hospitalskøkken i brug: Her kan man stege 100.000 frikadeller om året
I dag kunne personalet tage en af landets største hospitalskøkkener i brug. Man regner med at der vil blive produceret 1200 tons mad om året
Tre millioner måltider.
Så mange måltider bliver der kørt ud af det nye, store hospitalskøkken i Skejby, der torsdag blev taget i brug af personalet.
- Det er en stor dag for os, for endelig får vi det store fine, nye køkken. Måske er vi i virkeligheden det største hospitalskøkken i Danmark, siger Bente Sloth, cheføkonoma på Aarhus Universitetshospital.
Fakta om nyt hospitalskøkken
- 4.700 kvadratmeter stort køkken
- Skal levere mad til cirka 2.350 patienter og fire kantiner hverdag
- Kan leverer tre millioner måltider om året
- 1200 tons mad bliver indkøbt om året
- 70 procent af maden er økologisk
- Leverer også til fire kantiner
- Beskæftiger 140 medarbejdere
- 250.000 gulerødder og 100.000 frikadeller
I det 4.700 kvadratmeter store køkken er der 140 medarbejdere, der har deres daglige gang. Køkkenet har eget bageri med seks bagere. Der er også tre slagtere, der selv skærer kød ud. Dermed kan man i køkkenet lave mad helt fra bunden.
Det store køkken har været på tegnebrættet siden 1992.
- Vi har gået i de gamle rammer på Nørrebrogade. Der har altid været slidt og træt. Så at komme ud i noget, der er fint og flot og nyt og pænt. Og hvor der ingen støj er, hvor tingene hænger sammen. Hvor tingene bare er bygget til vores produktion, det er fantastisk, siger Bente Sloth.