Kødelskere om kødløst "hakkekød": Det smager dejligt
I det nye år kan forbrugere købe plantefars som alternativ til hakkekød
I øjeblikket er der lige så få veganere blandt kunderne på Havnens Perle i Aarhus, som der er passagerer i Letbanen.
Her er menukortet et eldorado for kødelskere. Hakkebøf med bearnaise og burgere i alle størrelser.
Plantefars i stedet for hakkekød
Men det kommer måske til at ændre sig i fremtiden.
For fra 2. januar kan man i 600 butikker under Dansk Supermarked købe et hakket planteprodukt som alternativ til hakkekød.
Det er aarhusfirmaet Naturli', som står bag den nye type planteprodukt.
Det kødløse 'hakkekød' er lavet af planter som hvede, soja, rødbede, kokosolie, mandler, tomater og karljohansvampe. Produktet kommer også til at indeholde en række tilsætningsstoffer, der skal holde massen stabil.
Præfabrikeret look
Det hakkede planteprodukt har et præfabrikeret look. Det mener i hvert fald Peter Lerdrup, der er indehaver af Havnens Perle, da han får stukket en portion af plantemassen i hånden.
- Det ligner ikke noget, der kommer direkte fra slagteren, siger Peter Lerdrup.
Han griner lidt overbærende ved tanken om, at en kødløs burger skulle snige sig ind på menukortet.
- Det får vi altså ikke, siger Peter Lerdrup.
Kødelsker og købmand
Men Peter Lerdrup er ikke kun kødelsker, han er også købmand.
Og da han serverer en vegansk bøf for kunderne, er de meget positive.
- Jeg synes egentlig, at smagen er ok. Det kan godt være en salgsvare fra nu af, siger Ango Winther, der er kunde i Havnens Perle og til daglig er byrådspolitiker i Aarhus.
Tove Nielsen fra Ry er enig.
- Bøffen smager rigtig godt. Den er god, siger Tove Nielsen.
- Jeg er nok lidt forudindtaget med oksekød, men det kan da godt være, at der er et marked for det, siger Peter Lerdrup.
I videoen øverst i artiklen kan du se et tv-indslag fra Havnens Perle i Aarhus, hvor der blev serveret plantefars i stedet for hakkekød for kunderne.