Kødelskere om kødløst "hakkekød": Det smager dejligt

I det nye år kan forbrugere købe plantefars som alternativ til hakkekød

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Indehaver af Havnens Perle, Peter Lerdrup, kan ikke helt forestille sig at servere bøffer lavet af et hakket planteprodukt som alternativ til fars.

I øjeblikket er der lige så få veganere blandt kunderne på Havnens Perle i Aarhus, som der er passagerer i Letbanen.

Her er menukortet et eldorado for kødelskere. Hakkebøf med bearnaise og burgere i alle størrelser.

Indehaveren af Havnens Perle, Peter Lerdrup, er ikke imponeret over plantefarsen som alternativ til hakkekød. Kunderne er uenige.

Plantefars i stedet for hakkekød

Men det kommer måske til at ændre sig i fremtiden.

Jeg er nok lidt forudindtaget med oksekød.
Peter Lerdrup, indehaver, Havnens Perle

For fra 2. januar kan man i 600 butikker under Dansk Supermarked købe et hakket planteprodukt som alternativ til hakkekød.

Det er aarhusfirmaet Naturli', som står bag den nye type planteprodukt.

Det kødløse 'hakkekød' er lavet af planter som hvede, soja, rødbede, kokosolie, mandler, tomater og karljohansvampe. Produktet kommer også til at indeholde en række tilsætningsstoffer, der skal holde massen stabil.

Præfabrikeret look

Det hakkede planteprodukt har et præfabrikeret look. Det mener i hvert fald Peter Lerdrup, der er indehaver af Havnens Perle, da han får stukket en portion af plantemassen i hånden.

Veganske bøffer bliver steget og serveret på Havnens Perle.

- Det ligner ikke noget, der kommer direkte fra slagteren, siger Peter Lerdrup.

Han griner lidt overbærende ved tanken om, at en kødløs burger skulle snige sig ind på menukortet.

- Det får vi altså ikke, siger Peter Lerdrup.

Kødelsker og købmand

Men Peter Lerdrup er ikke kun kødelsker, han er også købmand.

Og da han serverer en vegansk bøf for kunderne, er de meget positive.

- Jeg synes egentlig, at smagen er ok. Det kan godt være en salgsvare fra nu af, siger Ango Winther, der er kunde i Havnens Perle og til daglig er byrådspolitiker i Aarhus.

Tove Nielsen fra Ry er enig.

Bøffen smager rigtig godt, siger Tove Nielsen, da hun får serveret en vegansk bøf.

- Bøffen smager rigtig godt. Den er god, siger Tove Nielsen.

- Jeg er nok lidt forudindtaget med oksekød, men det kan da godt være, at der er et marked for det, siger Peter Lerdrup.

I videoen øverst i artiklen kan du se et tv-indslag fra Havnens Perle i Aarhus, hvor der blev serveret plantefars i stedet for hakkekød for kunderne.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her