Letbanen krydses ulovligt: - Det er jo livsfarligt

Trods hegn og afspærring så kan de lokale i Mårslet konstatere, at folk fortsat krydser baneovergangen. Derfor kommer byens fællesråd nu med et opråb til byens borgere.

Trods skilte, hvor der står, at færdsel på letbaneområdet er forbundet med livsfare, så bevæger folk sig fortsat over. Foto: Finn Larsen.
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Mårslet syd for Aarhus har byens borgere og fællesråd i lang tid arbejdet for at få fjernet tyfoneringen fra letbanetogene ved overskæringen øst for Mårslet Station - altså den dytten, som togføreren laver for at advare om, at toget om lidt passerer den ubevogtede overgang. Den kraftige lyd frustrerede nemlig store dele af byen.

Og for knap en måned siden lykkes det så at få Aarhus Letbane med på ideen med et krav om, at der skulle sættes hegn op og laves forbedrede afspærringer for at undgå påkørsel af ulovligt krydsende personer.

Men på trods af det, så oplever byens fællesråd nu, at folk fortsat forcerer hegn og afspærringer for at krydse baneovergangen - altså det som var forudsætningen for at tyfoneringen kunne stoppe. Det har fået dem til at komme med et opråb på Facebook efter et møde tirsdag aften.

- Det er en fuldstændigt uansvarlig adfærd: Man løber en risiko på egne vegne, man løber en risiko på togførerens vegne, står der blandt andet i opslaget, som blev delt onsdag morgen af Søren Holm Pallesen, der er medlem af Mårslet Fællesråd.

Opslaget blev delt af et af medlemmerne fra fællesrådet i Facebookgruppen 'Mårslet Og Omegns Opslagstavle'. 

Det kan være livsfarligt

En af dem, som har observeret, at folk fortsat krydser overgangen, er Finn Larsen, der også er medlem af Mårslet Fællesråd og samtidig nærmeste nabo til overgangen.

- Inden for en uge har jeg konstateret i hvert fald tre drenge og to piger, som var på vej over overgangen. Det sker nærmest hver anden dag, og det er jo livsfarligt, så det må de jo ikke. Det er især de unge, lyder det fra ham til TV2 ØSTJYLLAND.

Omgivelserne ved overgangen giver nemlig dårlig sigtbarhed for letbaneførerne, da der er mange træer og banestrækningen krummer, og derfor var man nødt til at stoppe for trafik over den, hvis togene ikke skulle tyfonere. Men på trods af både skilte og hegn, så tyder det på, at folk fortsætter med at bevæge sig over overgangen.

- Vi kommer med det her opråb nu, fordi vi gerne vil tage det i opløbet. Både af sikkerhedsmæssige årsager men også fordi vi frygter, at Letbanen genindfører tyfoneringen, siger Finn Larsen.

Den eneste som må passere overgangen, er en landmand, som har jord på begge sider. Derfor er der en låge, som han kan komme igennem.  / Foto: Finn Larsen

Aarhus Letbane er overraskede over udmeldingen

Hos Aarhus Letbane er man overraskede over fællesrådets opråb.

- Jeg har ikke hørt noget fra letbanechaufførerne, om at der er trafik på overgangen, så det overrasker mig, men hvis det er rigtigt, så må vi lave en ny vurdering af, hvad vi skal gøre ved overgangen, siger Michael Borre, der er direktør for Aarhus Letbane, til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Vi skal først undersøge sagen, men det kan jo få den konsekvens, at vi må genindføre tyfoneringen, men det ville vi selvfølgelig synes var ærgerligt, da vi jo gerne vil gøre naboerne glade, så vi synes, det er godt at fællesrådet opfordrer borgerne til at tænke sig over, siger han.

Brug de andre overgange

Opfordringen fra fællesrådet er derfor nu, at borgerne bruger fornuft og samfundssind, og derfor i stedet krydser banen ved stationen eller i viadukten ved Ellesø kun omkring 300 meter længere væk.

- Det vil være helt ubærligt, hvis manglende lokal respekt for sikkerhed medfører at Letbanen igen begynder at tyfonere, skriver de i opslaget på Facebook til borgerne.

Her ses noget af det hegn, som Aarhus Letbane har sat op for at forhindre folk i at krydse overgangen. I følge Finn Nielsen er der dog unge mennesker, som kravler over det. Foto: Aarhus Letbane. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her