Lukas lejede lejlighed med stor altan - nu må han ikke bruge den
Lukas Hansen faldt for den store altan, da han skulle finde en lejebolig. Men nu ved han ikke, hvor længe påbud skal vare.
Da en altan med otte unge på styrtede ned i Aarhus i september, fik flere andre altanejere i området forbud mod at bruge deres.
Det gælder blandt andre for Lukas Hansen. Den unge aarhusianer understreger, at han har klaret sig fint uden, men at han er ærgerlig over, at der kan gå lang tid, før han igen kan benytte de ekstra kvadratmeter i det fri.
- Det er nogle ærgerlige penge, man betaler for en lækker lejlighed, når det så ikke er i orden. Der kommer nok til at gå mere end et halvt år, så det kommer til at gå ud over vores sommer, siger han til TV2 Østjylland.
Torsdag har rådgivere netop konkluderet, at altanen på Peter Sabroes Gade i Aarhus styrtede til jorden, fordi boltene i muren var placeret forkert. Det kræver derfor en gennemgang af den enkelte altan, før det kan udelukkes, at der er nogen, der har og bruger en farlig altan andre steder. Det skriver Ingeniøren.
Vil altid tænke over det
Indtil den undersøgelse foreligger, vil Aarhus Kommune derfor komme med et nyt påbud om, at altanerne ikke må bruges.
- Vores reaktion på undersøgelsen er, at vi påbyder ejerne, at altanerne ikke må bruges. Det skal vi som myndighed sikre os, siger Ann Hamborg, chef for Byggeri hos Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.
Går der for lang tid, overvejer Lukas Hansen at tage konsekvensen og sige lejligheden op.
Sikkert er det i hvert fald, at han ikke kommer til at bruge altanen, før nogle eksperter har sagt god for den. Og heller ikke der, er han sikker på, at han kan slippe tanken helt.
- Jeg tror hele tiden, man vil tænke lidt over det, når man går derude, siger Lukas Hansen.
Holdt fødselsdagsfest
Ulykken skete natten til 29. september, hvor beboeren Mathies Svendsen holdt fødselsdagsfest. Han fortalte dagen efter, hvordan altanen uden varsel var faldet de 2,5 meter ned. Heldigvis kom ingen alvorligt til skade.
Efter den voldsomme ulykke blev Go'Bolig, der udlejer lejlighederne i ejendommen, påbudt, at de resterende 16 altaner ikke måtte bruges, indtil der lå en analyse af, hvad der præcist var gået galt.
Ovenpå analysen afventer kommunen ejerne af bygningens næste træk.
- Vi følger sagen, indtil bygningen er lovlig - med eller uden altaner. Så vi følger sagen helt til dørs, siger Ann Hamborg.
Ifølge Go'bolig er der samme problem på de øvrige 15 altaner. Det vides dog endnu ikke, hvad og hvornår der bliver gjort noget, da selskabet ikke ejede bygningerne, da altanerne blev sat på, fortæller Henrik Jakobsen, der er kommunikationschef ved Go’Bolig.
- Vi har lige fået rapporten i går, så nu går vi i planlægningsmode, så det kan ikke siges konkret, hvad der skal ske. Vi har indtil videre taget kontakt til dem, der har solgt os bygningen, som også stod bag ombygningen i 2017, siger han.