Mjød på Moesgaard Vikingetræf: Det er flydende kulturarv

Mere end 1500 vikinger kæmper og fester i Højbjerg til vikingetræf, og når man er ægte viking, drikker man selvfølgelig også mjød.

I denne uge holder over 1500 tidsrejsende til på Moesgaard Vikingetræf. Der bliver lavet våben, sunget sange – og selvfølgelig kæmpet med sværd, økser og spyd.

quote Mjød er bare helt unikt. Det er flydende kulturarv.

Rasmus Røjkjær, mjødentusiast

Men uden mad og drikke duer helten ikke, og i varmen skal der selvfølgelig rigelige mængder væske til. Og til det formål kan man i bedste vikingestil gå i mjødbaren. Men mjød er meget mere end bare en drik.

- For mig er det fascinerende, fordi det er en drik, vi har i Danmark allerede tusind år tilbage. Allerede dengang havde danskerne stor erkendelse af, hvad der er god alkohol, siger Mia-Louise Sellerup, der er mjød-bartender til vikingetræffet.

Hvad er mjød?

Der bliver altså langet mange liter af den sødlige, alkoholiske væske over trædisken til vikingetræffet. Ifølge Mia-Louise Sellerup har flere og flere nemlig fået en interesse for mjød. 

Der bliver smagt på de stærke sager af vikinger såvel som mere moderne klædte entusiaster.
Der bliver smagt på de stærke sager af vikinger såvel som mere moderne klædte entusiaster.

- Mjød det er på en måde så unikt med alle de forskellige smagsnuancer. Jeg ved godt, at det kan man også få med øl, men mjød det er bare helt unikt. Det er flydende kulturarv, siger Rasmus Røjkjær, der er studerende og mjød-entusiast, til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom mjød falder i vikingernes smag, skal man dog alligevel huske at drikke noget vand, inden man drager i kamp - drikken indeholder nemlig omkring 15 procent alkohol.

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Ny ungdomsklub

Lokal ungdomsklub lukket på grund af corona - nu laver forældrene en ny til børnene

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter