Ny app på vej: Snart kan du undgå p-afgifter

Til efteråret kommer en ny app, som skal hjælpe aarhusianerne med at få færre p-afgifter.

510 kroner. 

Det er, hvad regningen lander på, hvis du får en bøde - eller parkeringsafgift, som man kalder det - for at parkere ulovligt på de kommunale parkeringspladser i Aarhus Kommune. 

En træls regning, som de fleste nok gerne vil undgå. Men forskellige tidszoner og skiftende parkeringsregler gør det nogle gange svært for bilisterne, og derfor ender man alligevel med den gule seddel i forruden.

Nu er der dog måske en løsning på vej til borgerne i Aarhus. En ny app er nemlig på vej, som skal hjælpe danske bilister med at få færre p-afgifter. 

- Det skal være en platform, hvor bilister kan advare og vidensdele med hinanden i forhold til p-pladser med risiko for bøde. Det vil sige, at hvis én bilist får en p-afgift, så kan den næste, der vil parkere i området få en advarsel, så det ikke sker for dem, fortæller Tan Minh Nguyen Tran, der er idemanden bag app'en til TV2 ØSTJYLLAND. 

App'en skal skal skabe gennemsigtighed med parkeringsreglerne  

Tan Minh Nguyen Tran bor selv i Aarhus midtby og kender derfor til, hvilket parkeringskaos der kan være i byen, derfor ønsker han med app'en at skabe større gennemsigtighed med, hvordan parkeringsreglerne er rundt omkring i byen. 

quote Derfor tænkte jeg, om man ikke kunne lave en platform, hvor folk kunne vidensdele, og det er det, vi blandt andet vil med Papp.

Tan Minh Nguyen Tran, idemand, Papp

- Sidste sommer så jeg et afsnit af DR programmet Kontant, som hed "Plukket af parkerings-selskaberne", hvor mange bilister fik p-afgifter uden, at det nødvendigvis var deres egen skyld. Derfor tænkte jeg, om man ikke kunne lave en platform, hvor folk kunne vidensdele, og det er det, vi blandt andet vil med Papp, siger Tan Minh Nguyen Tran. 

Tan Minh Nguyen Tran. Foto: Papp 
Tan Minh Nguyen Tran. Foto: Papp 

Tan Minh Nguyen Tran fremhæver dog, at det ikke er meningen, at app'en skal blive et værktøj til at slippe afsted med at holde ulovligt. 

- Det er stadigvæk borgernes eget ansvar at overholde færdselsloven. Vi vil bare formidle det på en anden måde, så det bliver nemmere at fortolke. Folk skal stadigvæk brug deres sunde fornuft. Vi vil ikke sikre, at folk kan komme afsted med at holde ulovligt. Vi udvikler bare et værktøj, så man er ekstra opmærksom på de steder, hvor folk typisk får bøder, siger han. 

Prototype allerede klar

Allerede nu er prototypen af app'en klar. Men der går dog fortsat lidt tid, før du kan downloade den til din smartphone. 

- Prototypen blev færdig i februar, så vi ved, at den virker, men vi vil kunne endnu mere med den, så derfor analyserer vi lige nu på data og laver fokusgruppeinterviews med borgere, så vi også vil kunne hjælpe med at finde parkeringspladser og i det hele taget finde ud af, hvordan vi kan hjælpe med at gøre parkingen lettere, siger Tan Minh Nguyen Tran.

Udover Tan Minh Nguyen Tran er der et hold på seks personer, som lige nu arbejder på app'en. Med den vil man også kunne navigere direkte til en ledig parkeringsplads. Illustration: Papp
Udover Tan Minh Nguyen Tran er der et hold på seks personer, som lige nu arbejder på app'en. Med den vil man også kunne navigere direkte til en ledig parkeringsplads. Illustration: Papp

Forventer lancering til november  

Planen er, at app'en bliver lanceret til november, men allerede nu har den aarhusianske iværksætter delt flere videoer på Papp's Facebookside og i bygruppen 'Vores by Aarhus', og her har han mærket en stor interesse for tiltaget. 

- Vi har fået en masse feedback fra borgerne om, hvor der er problemer allerede. Det er dejligt, fordi det jo er afgørende for vores udvikling. Det viser, at der mangler sådan en løsning, siger Tan Minh Nguyen Tran. 

I første omgang bliver app'en rullet ud i Aarhus, men planen er, at den med tiden også skal komme til at dække København, Odense og Aalborg. 

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

def_thumb,50_percent

Nu hiver de skorstenen op af havnen

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Vestre Landsret

38-årig idømmes forvaring for overgreb på østjysk tiårig