Over 60.000 p-afgifter til bilisterne: Ikke målet at slå rekord

I Aarhus blev der i 2017 udskrevet et rekordhøjt antal p-afgifter. Bilisterne er selv skyld i det, lyder det fra kommunen

Stadig flere bilister i Aarhus finder en træls gul seddel i forruden af deres bil – en seddel som symbol på en p-afgift. Hele 60.420 styk blev der udskrevet i 2017. Kommunen afviser at have skabt en pengemaskine.

quote Der er kommet flere biler og flere arrangementer i Aarhus. Det er ofte her, at folk parkerer ulovligt for at komme så tæt på som muligt.

Kim Gulvad Svendsen, Aarhus Kommune

- Det store antal udskrevne afgifter skyldes, at vi forsøger at få byen til at fungere og være fremkommelighed, siger chef for Drift og Myndighed i Aarhus Kommune, Kim Gulvad Svendsen, til TV2 ØSTJYLLAND, og fortsætter:

- Der er kommet flere biler og flere arrangementer i Aarhus. Det er ofte her, at folk parkerer ulovligt for at komme så tæt på som muligt.

I 2015 var der omkring 500 arrangementer i byen, i 2016 1000 og sidste år havde man nær ved 1500.

Under et af de arrangementer, hvor der blev udskrevet en del afgifter, var Classic Race i maj. Her parkerede mange ulovligt på Tangkrogen og i skoven – faktisk så ulovligt at der opstod flere farlige situationer.

- Der var en påkørsel på grund af en ulovlig parkering og en nærved-hændelse, hvor en bil skubbede til et ungt par med en barnevogn. Det er sådan noget, vi vil undgå, siger Kim Gulvad Svendsen.

Altid ledige p-pladser

Under Classic Race testede kommunen belægningen på p-pladsen Kalkværksvej, og undersøgelsen viste et foruroligende resultatet taget de mange ulovlige parkeringer i betragtning.

- Der var over 100 ledige p-pladser altid. Hvis folk vil betale og gå 10 minutter, er det altså til at finde en parkeringsplads, siger Kim Gulvad Svendsen.

quote Det er ikke målet, at de skal slå rekord i at uddele afgifter.

Kim Gulvad Svendsen, Aarhus Kommune

Dermed afviser han også kritikken om, at p-vagterne skulle være rene pengemaskiner.

- De er til for at sikre, at det er sikkert at færdes i byen også som gående og cyklist, forklarer han.

At der skulle være kommet mange flere p-vagter er også en skrøne. I alt er der kommet fem nye i 2017, men de er til gengæld blevet mere tydelige i gadebilledet.

- De er nu cityassistenter og skal hjælpe, når folk spørger, hvor de kan finde en parkeringsplads. Det er ikke målet, at de skal slå rekord i at uddele afgifter, slår Kim Gulvad Svendsen fast.

De steder, hvor han mener, at cityassistenter så ofte kan vise folk hen til en ledig plads, er Navitas, Dokk1 og p-plads på Kalkværksvej.

I 2015 blev der udskrevet 35.156 p-afgifter, året efter 49.531 og i 2017 var tallet så 60.420.

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden