Nyt madmarked: Niveauet er lidt højere end andre steder
En stigende interesse for mad og sundhed har banet vejen for endnu et madmarked i Aarhus
Der er efterhånden mange madmarkeder i Aarhus
Og i dag åbnede endnu et. Det var Aarhus Central Food Market på Skt. Knuds Torv i Aarhus.
- Nogle af Aarhus' bedste restauranter er repræsenteret herinde, så det er et niveau højere, end man ser andre steder, siger Frantz Longhi, ejer af Aarhus Central Food Market.
Senest åbnede Aarhus Street Food på Rutebilstationen med stor succes. Ifølge fremtidsforsker Jesper Bo Jensen er interessen for mad og sundhed stigende.
- Siden krisen kom i 2008, er vi faktisk begyndt at bruge lidt mere på fødevarer. Men ikke fordi vi spiser mere. Vi køber en højere kvalitet, så den overordnede tendens er, at vi lægger mere vægt på mad, sundhed, lokalt og oplevelsen i forbindelse med indtagelsen af maden. Det er en kraftig tendens, der fortsætter, siger Jesper Bo Jensen, fremtidsforsker, Center for Fremtidsforskning, Aarhus.
Det nye madmarked faldt tilsyneladende i god jord hos brugerne.
- Jeg synes, at det er super godt. Der har manglet et alternativ til at gå ud at spise på en restaurant, hvor du sætter dig ned. Det er lidt mere uforpligtende, siger Jørgen Markussen fra Aarhus.
Læs også:
Konceptet med madmarkeder er dog ikke nyt i Aarhus. På Ingerslevs Boulevard er der hver onsdag og lørdag torvedag med lokale råvarer. Sådan har det været i mange år. Og her lader de sig ikke skræmme af de nye moderne madmarkeder.
- Det er hjemmegjorte ting og fisk, ost, blomster og så videre, som vi står for, siger Steffen Danielsen, formand, Aarhus Torvehandlerforening.
Også ejeren af Aarhus Central Food Market mener, at der er plads til alle.
- Der er forskel, og det er kun godt. Jeg er sikker på, at der er plads. Også til flere endnu, siger Frantz Longhi.
Øverst i artiklen kan du se hele tv-indslaget om det nye madmarked.