Patrick: - Jeg turde ikke åbne munden, når jeg skulle af bussen

En dag besluttede Patrick sig for at åbne sin mund om sin ensomhed - i dag går han mod Aarhus fra København på gåben

Når han skulle af bussen, var han så indadvendt og genert, at han ikke turde løfte stemmen og bede sine medpassagerer flytte sig, så han kunne stå af ved det rette busstoppested. Nogle gange endte han i stedet på endestationen.

Patrick Cakirli vil bekæmpe et samfundsproblem, som han selv har været en del af: Ensomhed. Sidste år gik han tværs over Danmark og satte fokus på problemet. Nu gør han det igen.

quote Der kan ske så meget godt, hvis man tør at tage det første skridt selv.

Patrick Cakirli

- Jeg endte med at blive ensom. Men se hvor jeg er nu. Jeg blev ensom, fordi jeg har haft en hård opvækst - er vokset op på tre opholdssteder og i en plejefamilie. Men da jeg ramte bunden og for to år siden skrev et desperat opslag på Jodel, så skete der en masse, siger Patrick Cakirli til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg røg ud i en masse frivilligt arbejde, og i 2017 havde jeg endda over 100 mennesker hjemme i min lejlighed til fællesspisning. Der kan ske så meget godt, hvis man tør at tage det første skridt selv.

Han regner med at nå frem til Aarhus d. 26. april, og kernen i hans march mod ensomhed er, at han kun går, når han har nogen at gå med.

Andreas går med

En af dem, der har valgt at gøre det, er 30-årige Andreas Nilsson (bagerst på billedet), der bor på Amager. Han er arbejdsløs og føler selv ensomheden banke på.

- Jeg kan godt mærke det med at sidde for sig selv. Og når man er arbejdsløs, kan man sagtens føle sig lidt uden for alting. Det har givet mig en masse socialt sammenhold at gå med Patrick - jeg har lært meget af ham - om at turde åbne munden. Og derfor har jeg faktisk valgt at hoppe af turen nu, for jeg synes, at andre skal have oplevelsen af at gå sammen med Patrick, siger Andreas Nilsson.

Læs mere på hjemmesiden www.marchmodensomhed.dk.

biograf

Biografer får en hjælpende hånd - men ikke den rigtige

Mona Juul

Virksomheder kan gå i coronadvale og få betalt faste udgifter

corona

Hver syvende dansker vil ikke følge regeringens nye anbefalinger

magnus og mogens greve karlby corona

Coronaprover.dk ramt af teknisk fejl: Far og søn endt i blindgyde

default_thumb

Børnehavebørn gør opsigtsvækkende fund i skoven: Finder hampfarm

Simon Kollerup

Aftale om mere hjælp til virksomheder og kulturliv på plads