Rednings-kranse forsvinder: - Lad dem nu hænge, de redder liv
Østjyllands Brandvæsen ærgrer sig over, at aarhusianerne ikke kan lade redningskranse være i fred. Det kan koste liv, lyder det
- Lad dem nu hænge, de redder liv.
Sådan lyder den klare opfordring fra Østjyllands Brandvæsen, der oplever, at redningskransene ved de bynære havnearealer i Aarhus forsvinder.
- Det kan koste liv, hvis ikke redningskransene hænger på deres pladser, når der pludselig er brug for dem, siger Lone Mossin, der er projektleder for udvikling med sikkerhed ved Østjyllands Brandvæsen.
Syv redningskrænse forsvundet på en måned
Beredskabsfolkene har siden jul oplevet, at syv redningskranse har været fjernet fra deres pladser, og senest blev en af dem tidligere på ugen fundet på en gågade i Midtbyen. Derfor har Østjyllands Brandvæsen nu fået nok.
- Det er super ærgerligt, og det er vigtigt for alle, at man lader dem hænge, indtil der selvfølgelig er brug for dem, siger Lone Mossin.
I takt med at Aarhus udvikler sig ud mod vandet er der foreløbigt blevet sat 38 redningskranse op ved de bynære havnearealer, men det er altså ikke alle, der kan lade dem være i fred.
- Nogle muntrer sig tilsyneladende med at kaste rundt med dem, måske når de er fulde, og nytårsaften blev der blandt andet sat ild til en af dem, siger Lone Mossin.
Forskellen på liv og død
Redningskransene kan være forskellen på liv og død, når folk falder i vandet.
- De første blev sat op i sommer, og de har allerede være brugt et par gange, og vi ved, at de har været livreddende, siger Lone Mossin.
En af redningskransene blev brugt tilbage i december, hvor en 37-årig mand var faldet i det kolde vand ved Dokk1. Han blev reddet op ved hjælp fra en opmærksom borger, der fik smidt en redningskrans ud til ham og ringet 112.
Lone Mossin opfordrer derfor aarhusianerne til at lade redningskransene blive hængende.
- Hvis man har en fuld kammerat, som vil pille en ned for at lege med den, så sig til vedkommende, at han skal lade være. De er vigtige, og de kan redde liv, siger Lone Mossin.
Hvis du opdager en redningskrans, som er efterladt på gaden eller i vandet, bedes du kontakte Østjyllands Brandvæsen, så de kan hænge den tilbage. Det kan du gøre per telefon eller via Aarhus Borgertip App'en.