Substans: Mega glad, men allermest lettet
Substans er en restaurant beliggende i Frederiksgade i Aarhus, og her kan man få en oplevelse ud over det sædvanlige, hvis man spørger Michelinguiden.
For et år siden blev Substans tildelt en Michelinstjerne, og onsdag formiddag blev det så en realitet, at restauranten beholder sin stjerne - i øvrigt sammen med Restaurant Frederikshøj og Restaurant Gastromé.
Personalet på Substans mødte ind i restauranten onsdag morgen klokken 9.00 og kunne følge det nervepirrende pressemøde om den mulige Michelinstjerne fra klokken 10.00. Heldigvis var der gode nyheder fra d'Angleterre, hvor pressemødet blev afholdt, og Substans kan også bryste sig af en Michelinstjerne det næste år.
Det havde heller ikke været til at bære, hvis stjernen ikke også var blevet tildelt denne gang, fortæller Louise Mammen, der er medindehaver af Substans.
- Så ville det jo næsten virke som om, at Michelin havde begået en fejl, hvis de havde taget den igen, og det er alligevel det mest troværdige medie, der er inden for vores branche. Vi har beholdt den, og vi er sindssygt lettede og meget stolte, fortæller Louise fra Substans til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Restaurant vil beholde sin Michelinstjerne
Trods den gode nyhed og masser af grund til at fejre succesen, så kører Substans videre som sædvanligt onsdag aften, men det bliver uden de to ejere i restauranten. De er nemlig blevet inviteret til Michelin Nordic Release på d'Angleterre for at fejre, at de har beholdt Michelinstjernen.
Der er god grund til at være rigtig glad i dag, men der er ingen grund til at hvile på laurbærrene, for det kommende år skal bruges på at sikre gæsterne en god oplevelse, så Michelinstjernen også tilfalder restauranten på Frederiksgade om et års tid.
- Jeg er mega glad, men allermest bare lettet. Jeg kan mærke i min mave, at jeg har været spændt og meget nervøs, og nu er jeg bare vildt lettet og glad for, at det er overstået. Nu glæder jeg mig til, at vi skal bruge det næste år på at beholde den (stjernen, red.), lyder det fra Louise Mammen.