Susanne havde job og var sportstræner - nu ved hun ikke altid, hvad hun laver

Uvisheden er det værste for Susanne Lund, der har været syg siden marts.

Torsdag i denne uge brød Susanne Lund grædende sammen på sin arbejdsplads. Hun var udmattet, frustreret og træt af at være træt og omtåget.

Episoden er den hidtidige kulmination på et halvt år, hvor den 49-årige kvinde fra Aarhus-bydelen Hasselager har kæmpet med, hvad der antages af være coronavirus, COVID-19.

quote Det er helt vildt skræmmende. Jeg har ikke det liv, jeg havde. 

Susanne Lund, Hasselager

Kan ikke beskrives med ord

Inden marts 2020 levede Susanne Lund et meget aktivt liv, hvor hun jonglerede job og 10-12 ugentlige timer som træner i Aarhus Skøjteklub. 

Nu har hun dage, hvor hun sover 12-13 timer i døgnet på grund af "træthed så langt ind i knoglerne, at ord slet ikke kan beskrive det".

- Det er som om, min krop er ved at falde sammen. Jeg kan gå en tur på nogle hundrede meter med min hund, men så skal jeg også hjem og hvile, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Tvivler på egen dømmekraft

Én ting er trætheden. En anden er, at Susanne Lund i perioder føler sig så omtåget, at hun knap kan varetage sit arbejde.

- Der er tidspunkter, hvor jeg ikke er bevidst om, hvad jeg har gjort eller ikke gjort. Det er slemt. Det er meget, meget ofte, at jeg begynder at tvivle på min egen dømmekraft. Hvordan kan jeg have læst og svaret en mail uden at vide det, siger Susanne Lund til TV2 ØSTJYLLAND. 

Susanne Lunds lille hund, Osvald, må nogle gange finde sig i meget korte gåture. 
Susanne Lunds lille hund, Osvald, må nogle gange finde sig i meget korte gåture.  Foto: Privat

Hun prøver at tage det faktum, at hun hverken kan lugte eller smage, som hun plejer, med et skvat humor.

- Jeg sparer nogle penge, for jeg kan ikke smage min yndlingschokolade mere, lyder det.

Hvordan ser fremtiden ud?

Det er særligt uvisheden, der nager Susanne Lund.

- Det kan godt være, at sygdomsforløbet for nogle minder om influenza, men det handler ikke bare om 7-14 dage. Det kan have konsekvenser, der måske rækker langt ind i dit fremtidige liv, og uvisheden er slem. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde kommer af med det, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Susanne Lund er ikke blevet testet for sygdommen. Det var ikke praksis i marts måned, og når hun siden har kontaktet sin læge, har hun fået meldingen, at antistofprøver ikke er særlig præcise. 

- Det har jeg også hørt fra flere andre. Nogle er først blevet testet positive ved det femte forsøg, siger Susanne Lund til TV2 ØSTJYLLAND. 

Flere læger har dog, ud fra de symptomer, Susanne har beskrevet, vurderet, at det er endog meget sandsynligt, at hun smittet med COVID-19.

Susanne Lund er, hvis helbredet tillader det, konservativ kandidat til kommunalvalget næste år.

Der er i det seneste døgn registreret 469 nye smittede med coronavirus. Antallet af nye smittede mellem fredag og lørdag var 589. 

63 kommuner søndag er over den såkaldte "bekymringsgrænse". Det betyder, at kommunerne har 20 smittede eller derover per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Gameren Charlotte Ernst

Flere kvinder griber controlleren

Skærmbillede 2020-10-26 kl. 12.07.43

Bro skal rives ned – beboere fik ved en fejl ikke beskeden

Kattegatcentret

Trods løfte fra regeringen: Kompensation til dyreparker reduceres voldsomt

Hvidskimmelost

Tilbagekaldes: Hvidskimmelost kan give diarré og opkast

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Regnbue efterår

Flot eftermiddag med sol og 12 grader