Trafikdrab på ung løber: Blev taget for flere forhold efter ulykken
Politiet løslod manden efter tre dages tilbageholdelse. Knap to uger senere blev han sigtet for nye lovovertrædelser.
Den 18-årige mand, som i august sidste år kørte en 26-årig kvindelig kondiløber ihjel i krydset mellem Oddervej og Hestehavevej i Aarhus, skal snart have sin sag afgjort i retten.
TV2 Østjylland har fået aktindsigt i anklageskriftet mod ham, hvor han er tiltalt for uagtsomt manddrab med et krav om fængselsstraf.
Ifølge tiltalen satte han ikke hastigheden ned, da han påkørte løberen ved et fodgængerfelt. Kvinden døde af sine kvæstelser.
Manden blev anholdt, og da politiet i hans bil fandt 730 Tramadol-tabletter, mistænkte man, at han kunne være påvirket af narko.
Politiet holdt derfor på ham, mens det ventede på svar på en blodprøve. Da den kom tre dage senere, viste den ikke tegn på nogen former for påvirkning, og derfor blev den 18-årige løsladt, mens sigtelsen mod ham blev opretholdt.
Han blev løsladt den 27. august.
Kort efter igen i politiets søgelys
Allerede den 11. september var han imidlertid igen i kontakt med politiet.
Da blev han standset på Vejlby Ringvej i Aarhus. Angiveligt som følge af en forholdsvis banal forseelse i trafikken, da han ikke holdt til højre på den flersporede vej, ligesom han accelererede på en måde, så køretøjet 'afgav unødig støj eller unødigt udviklede røg', som det er formuleret i anklageskriftet.
En patrulje standsede ham, og i hans bil fandt betjentene en skruetrækker, der var tilvirket, så den kunne bruges som stikvåben. De fandt også kokain.
Den 16. december blev han standset ved Mejlbyvej i Egå, fordi han kørte og snakkede i håndholdt telefon.
Et farligt sted for løbere
Den 26-årige kvinde var ude at løbetræne med nogle kammerater fra AGF Atletik, da ulykken fandt sted for øjnene af de andre.
De fik tilbudt en snak med en krisepsykolog.
AGF Atletiks formand, Mikkel Kleis, sagde efterfølgende til TV2 Østjylland, at løberne tidligere havde påpeget, at netop dét kryds var et farligt sted at løbe, fordi bilerne ofte ikke holder tilbage, selv om der er et tydeligt opstreget fodgængerfelt.
Flere havde meldt bilister til politiet for ikke at overholde vigepligten.
Også Dansk Atletik Forbund var ude og kondolere dødsfaldet, ligesom det appellerede til øget opmærksomhed på sikkerheden for løbere i hele landet, hvor man kommer tæt på trafikken.
Mindet med et minuts stilhed
Fredag den 1. september blev Emma, som kvinden hed, mindet i forbindelse med et løbestævne på Ceres Park.
Her blev holdt et minuts stilhed, før stævnet blev skudt i gang.
Stævnet hed 'Sidste dans på Ceres Park' og skulle markere, at det efter 100 år var det sidste åbne løbestævne på stadion i Marselisborgskoven, inden det skal bygges om, så de rødbrune løbebaner forsvinder.
Retssagen mod den 18-årige mand er planlagt til at finde sted fredag den 23. februar.