Wassim Hallal: Michelin er et mål for mig
I morgen, onsdag, kan blive dagen, hvor Restaurant Frederikshøj skriver sig ind i gastronomiens historie som den første restaurant uden for København, der har to Michelinstjerner.
Her udkommer nemlig Michelinguiden, som sætter navn på de bedste restauranter i Skandinavien.
Sidste år fik Restaurant Frederikshøj med indehaver og kok Wassim Hallal sin første stjerne. Allerede dengang var forventningen, at der skulle hele to omgange stjernedrys, men det altså "kun" til en enkelt.
Bookmaker: Frederikshøj får to Michelin-stjerner
Hvis det står til Wassim Hallal skal den anden Michelinstjerne komme inden for tre år. Om det bliver i morgen, er spørgsmålet:
- Der er ikke nogen, der ved noget som helst, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Bookmakere tror på Wassim
Han fortæller, at det at få en Michelinstjerne har været et mål i hans karriere, og at det samtidig er et vigtigt signal at sende, at man som kok ikke behøver åbne en restaurant i København for at få anerkendelse for sin gastronomi
For den aarhusianske stjernekok er anerkendelsen med til at holde ham og resten af staben i gang:
- Vi kan skide godt lide at holde os på et niveau, hvor vi hele tiden presser os selv til at blive bedre hver dag.
Selvom det først bliver offentliggjort onsdag formiddag, om Restaurant Frederikshøj får endnu en stjerne, så er én ting sikkert: Folkene bag Michelinguiden har i hvert fald Wassim Hallal og hans restaurant i tankerne. De har været forbi for at se restauranten an, afslører han.
Bookmakerfirmaet Nordicbet tror på Frederikshøjs chancer for endnu en stjerne - så meget, at man kun får pengene 1,55 gange igen, hvis det sker.
Du kan se hele interviewet med Wassim Hallal i videoen øverst i artiklen, hvor han blandt andet fortæller, hvad han tror, der skal til for at få den næste stjerne.