Karolines Køkken sætter ind mod madspild

Unge mennesker har et stortmadspild, og det vil Karolines Køkken nu gøre noget ved

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det behøver ikke være svært at bekæmpe madspild.

Sådan er i hvert fald holdningen hos Arla og Karolines Køkken, der har skiftet den traditionelle kogebog ud med et nyt tiltag.

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"77588\"}"]

Læs også : Skrabet SU-budget: Gourmetmad for under 100 kroner

Her opfordrer Karolines Køkken til ikke at smide ubrugte ingredienser i køkkenet ud, men i stedet lade dem komme til sin ret i nye retter.

Hvert år smider danske husstande knap 261 ton madvarer ud. Grøntsager, frugt og mejeriprodukter er topscorerne, og især de unge smider ud – faktisk syv ud af ti af de unge.

- Unge mennesker har ikke lært at lave mad og udnytte de rester, man har i køleskabet, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken i Viby.

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"73383\"}"]

Læs også : Overskudsmad fra Smukfest uddeles i Østjylland

Derfor har Karolines Køkken nu introduceret et nyt koncept på hjemmesiden, hvor man kan udnytte råvarerne fra køleskabet. Her kan man indtaste, hvad man har i køleskabet, og så vil der komme forslag til opskrifter med netop de valgte ingredienser.

- Det giver god mening at anvende de rester, vi har. Uanset om det er på ingrediensniveau eller helt færdige retter, siger Tove Færch.

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen. 

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her