Karolines Køkken sætter ind mod madspild
Unge mennesker har et stortmadspild, og det vil Karolines Køkken nu gøre noget ved
Det behøver ikke være svært at bekæmpe madspild.
Sådan er i hvert fald holdningen hos Arla og Karolines Køkken, der har skiftet den traditionelle kogebog ud med et nyt tiltag.
[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"77588\"}"]
Læs også : Skrabet SU-budget: Gourmetmad for under 100 kroner
Her opfordrer Karolines Køkken til ikke at smide ubrugte ingredienser i køkkenet ud, men i stedet lade dem komme til sin ret i nye retter.
Hvert år smider danske husstande knap 261 ton madvarer ud. Grøntsager, frugt og mejeriprodukter er topscorerne, og især de unge smider ud – faktisk syv ud af ti af de unge.
- Unge mennesker har ikke lært at lave mad og udnytte de rester, man har i køleskabet, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken i Viby.
[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"73383\"}"]
Læs også : Overskudsmad fra Smukfest uddeles i Østjylland
Derfor har Karolines Køkken nu introduceret et nyt koncept på hjemmesiden, hvor man kan udnytte råvarerne fra køleskabet. Her kan man indtaste, hvad man har i køleskabet, og så vil der komme forslag til opskrifter med netop de valgte ingredienser.
- Det giver god mening at anvende de rester, vi har. Uanset om det er på ingrediensniveau eller helt færdige retter, siger Tove Færch.
Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.