Aarhus Universitet optager flest af alle i landet

Med 7.399 optagede er Aarhus Universitet den uddannelsesinstitution, der har kunnet byde flest velkomne i denne omgang

7.399 personer er blevet optaget på en uddannelse på Aarhus Universitet.

Det er, udover at være en stigning på 1,1 procent sammenlignet med sidste år, også nok til at gøre Aarhus Universitet til den uddannelsesinstitution, der har optaget flest nye studerende på landsplan.

Her distancerer Aarhus Universitet lige netop Københavns Universitet, der har optaget 7.293 personer.

De to universiteter står for cirka 22 procent af alle optagene på en videregående uddannelse. 

 

- Jeg rigtig glad for at kunne tilbyde de mange nye og meget kvalificerede studerende en plads på Aarhus Universitet. Vi har fremgang på både ingeniør-, sprog- og businessuddannelserne, og det er godt for efterspørgslen af kandidater. Samtidig ser vi en stigning i kvotienten på en lang række af vores uddannelser, og på langt de fleste uddannelser har vi nu adgangsbegrænsning. Det betyder også, at vi må skuffe mange unge, som har søgt ind på Aarhus Universitet. Dem opfordrer vi hurtigst muligt til at tage kontakt til studievejlederne, som kan hjælpe dem videre i deres uddannelsesforløb, siger prorektor for uddannelse Berit Eika i en pressemeddelelse.

Og nogle må have været skuffede, da beskeden tikkede ind. Aarhus Universitet modtog nemlig flere end 10.000 ansøgninger som førsteprioritet, og mere end 27.000 ansøgninger i alt.

Derfor er der også rigtig mange af uddannelserne, hvor man har kigget på elevernes karaktergennemsnit, før de har fået adgang. 

 

- Det er dejligt at se, at mange kvalificerede ansøgere har øje for den høje kvalitet i vores uddannelser, og at rekordmange har valgt Aarhus Universitet som førsteprioritet. Selvom karakterer ikke er det eneste mål for de studerendes faglige niveau, er det en god indikator for, at de studerende har et solidt grundlag for at dygtiggøre sig inden for deres fag, siger Berit Eika.

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Ny ungdomsklub

Lokal ungdomsklub lukket på grund af corona - nu laver forældrene en ny til børnene

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

Covid-19 Live:
Pressemøde

Horesta bakker op om det nye varslingssystem

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober