Et år efter Ulstrup-tragedien: Børnepsykolog yder stadig hjælp

En børnepsykolog har hjulpet mange familier fra Ulstrup med at komme videre, efter en far slog sin familie ihjel og begik selvmord i byen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På tirsdag er det et år siden at en voldsom familietragedie fandt sted i Ulstrup. En mand dræbte sin kone og fire børn - inden han begik selvmord.

En hændelse der er svær at kapere for både børn og voksne.

Her et år efter oplever en børnepsykolog stadig at få henvendelse fra forældre i Ulstrup der efter tragedien er bekymrede for deres børn.

Den 9. januar blev fire børn og to voksne fundet døde i villaen i Ulstrup. Politiet var i første omgang sparsomme med oplysningerne om det, der senere viste sig at være en familietragedie.

- Det er ubegribeligt for voksne, så det er det naturligvis også for børn, siger Jane Maul, der er børne- og familiepsykolog.

Det er ubegribeligt for voksne, så det er det naturligvis også for børn
Jane Maul, børne- og familiepsykolog

Hun har haft kontakt til flere end 25 familier fra området, efter tragedien skete i Ulstrup. Nogle af dem var meget tæt på de afdøde.

- Forskellen er, at vi som voksne, vi har nogle forklaringsmodeller til, hvorfor det er sket. Og det har børn ikke. Så der skal vi hjælpe dem, siger Jane Maul.

- Og dernæst skal vi hjælpe dem til at forstå, at det sker jo ikke hjemme hos os.

Der er gået et år, og tragedien er stadig noget, der påvirker mange i området.

- Jeg tænker da på det, hver gang jeg går forbi huset. Det kan man ikke lade være med, fordi det var jo en frygtelig tragedie, der skete, siger Åse Holn Nielsen fra Ulstrup.

Børnepsykolog Jane Maul fortæller, at voksne er gode til at finde forklaringer på hændelser som den i Ulstrup. Men det kan børn ikke, så det skal de have hjælp til.

Og selvom, der er gået et år, oplever Jane Maul stadig bekymrede forældre, der ringer.

- Der er nogle, der stadigvæk kan have svært ved at sove om natten og svært ved at lege med kammerater, og svært ved at være langt væk fra mor og far, siger Jane Maul.

Efter hændelsen deltog Ulstrups borgere i et fakkeltog gennem byen for at mindes familie og prøve at forstå det uforståelige.

I dagene efter drabet var der et fakkeloptog gennem Ulstrup, hvor en stor del af de 2000 beboere i byen var mødt op.

- Hvis man går op på kirkegården, så ligger de der side om side. Så er det lige som man får sådan et sug i maven, man tænker over det, siger Åse Holm Nielsen.

Børnepsykologen opfordrer forældre til at holde godt øje med deres børn, hvis der sker en tragedie tæt på.

Åse Holm Nielsen fortæller, at hun får et sug i maven, når hun ser familiens grav på kirkegården

- Forældre er jo eksperter på deres børn. Det er dem, der kan mærke, om der er et eller andet, de skal være bekymrede for. Har de et barn, der har haft svært ved at sove eller isolerer sig socialt, eller er der nogle ting, hvor de bliver bekymrede, så prøv at opsøge noget hjælp, siger Jane Maul.

De fire børn, der døde, var to drenge og to piger i alderen 3 og 16 år.

I videoen over artiklen kan du høre Jane Maul fortælle, om den hjælp hun har ydet til familierne i Ulstrup.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her