Susanne fik 16 års fængsel - sådan har hun det dagen derpå
Hun brød grædende sammen i retten, da dommen faldt, og dagen efter er den 60-årige sosu-hjælper fra Plejecenter Tirsdalen stadig i chok.
'Hun har det helt forfærdeligt og er meget hårdt ramt'.
Så kort og brutalt kan det siges, når Susanne Hein Kristensens forsvarer, Henrik Garlik, skal sætte ord på, hvordan hans klient har det dagen efter, den hårde dom faldt.
Det har altså – meget naturligt – påvirket hende meget at vide, hun nu ser frem til 16 års fængsel.
- Det er især, fordi hun mener, at hun er blevet dømt for noget, hun ikke har gjort, lyder det fra Henrik Garlik.
Dommen
Susanne Hein Kristensen er blevet dømt for følgende forbrydelser begået mod i alt fire beboere:
1) Grov vold med døden til følge
Ved den 26. februar 2022 i tidsrummet mellem kl. 15.00 til kl. 23.00 på Plejecenter Tirsdalen under udførelse af sit arbejde som social- og sundhedshjælper, at have givet en kvindelig beboer med lægemidlet Baclofen. Beboeren blev indlagt og afgik ved døden den 1. marts.
2) Grov vold
Ved den 26. februar 2022 i tidsrummet mellem kl. 15.00 til kl. 23.00 på Plejecenter Tirsdalen under udførelse af sit arbejde som social- og sundhedshjælper at have givet en mandlig beboer lægemidlerne Baclofen og Mirtazapin, hvilket medførte, at beboeren blev bragt i livsfare og indlagt på sygehuset, hvor han fik behandling og overlevede.
3) Grov vold
Ved den 26. februar 2022 i tidsrummet mellem kl. 15.00 til kl. 23.00 på Plejecenter Tirsdalen under udførelse af sit arbejde som social- og sundhedshjælper at have givet en mandlig beboer lægemidlerne Baclofen, Diazepam og Mirtazapin, hvilket medførte, at han blev bragt i livsfare og indlagt på sygehuset, hvor han fik behandling og overlevede.
4) Grov vold
Ved den 26. februar 2022 i tidsrummet mellem kl. 15.00 til kl. 23.00 på Plejecenter Tirsdalen under udførelse af sit arbejde som social- og sundhedshjælper at have givet kvindelig beboer lægemidlerne Baclofen og Diazepam, hvilket medførte, at hun blev bragt i livsfare og indlagt på sygehuset, hvor hun fik behandling og overlevede.
5) Forsøg på manddrab
Ved den 2. marts 2022 i tidsrummet mellem kl. 15.00 til kl. 23.00 på Plejecenter Tirsdalen under udførelse af sit arbejde som social- og sundhedshjælper, at have forsøgt at dræbe en kvindelig beboer ved at give hende lægemidlerne Baclofen og Diazepam, hvilket medførte, at hun blev bragt i livsfare og indlagt på sygehuset, hvor hun fik behandling og overlevede.
6) Forsøg på manddrab
Ved den 2. marts 2022 i tidsrummet mellem kl. 15.00 til kl. 23.00 på Plejecenter Tirsdalen under udførelse af sit arbejde som social- og sundhedshjælper, at have forsøgt at dræbe en mandlig beboer ved at give ham Baclofen og Mirtazapin, hvilket medførte, at han blev bragt i livsfare og indlagt på sygehuset, hvor han fik behandling og overlevede.
7) Forsøg på manddrab
Ved den 3. marts 2022 i tidsrummet mellem kl. 15.00 til kl. 23.00 på Plejecenter Tirsdalen under udførelse af sit arbejde som social- og sundhedshjælper, at have forsøgt at dræbe en mandlig beboer ved at give ham Baclofen, Diazepam og Mirtazapin, hvilket medførte, at han blev bragt i livsfare og indlagt på sygehuset, hvor han fik behandling og overlevede.
8) Forsøg på manddrab
Ved den 13. marts 2022 i tidsrummet mellem kl. 15.00 til kl. 23.00 på Plejecenter Tirsdalen under udførelse af sit arbejde som social- og sundhedshjælper, at have forsøgt at dræbe en kvindelig beboer ved at give hende lægemidlerne Baclofen og Diazepam, hvilket medførte, at hun blev bragt i livsfare og indlagt på sygehuset, hvor hun fik behandling og overlevede.
9) Tyveri af medicin
Ved i perioden fra den 3. december 2021 til den 14. marts 2022 fra Plejecenter Tirsdalen under udførelsen af sit arbejde som social- og sundhedshjælper, gentagne gange at have stjålet medicin ordineret til beboerne, herunder blandt andet to pakker Combar, en pakke Mirtazapin Hexal, 2,5 diazepam-tabletter samt en pt. ukendt mængde Baclofen-tabletter.
10) Tjenestemisbrug
Ved i perioden fra den 3. december 2021 til den 14. marts 2022 på Plejecenter Tirsdalen under udførelse af sit arbejde som social- og sundhedshjælper at have misbrugt sin stilling, idet tiltalte som beskrevet i forhold 9 fra sin arbejdsplads stjal medicin, ligesom tiltalte som beskrevet i forhold 1-8, i den hensigt at dræbe, fejlbehandlede de angivne patienter, hvilket medførte deres død eller umiddelbar risiko herfor.
11) Medicin uden recept
Ved den 14. marts 2022 cirka kl. 13.20 på egen bopæl at have været i besiddelse af 2,5 tabletter diazepam uden at være i besiddelse af gyldig recept hertil.
Desuden mister hun retten til at virke som social- og sundhedshjælper.
Trænger til ro
Yderligere vil han ikke sige om hendes tilstand, da hun trænger til at få lidt ro.
Det var også tydeligt efter selve strafudmålingen onsdag, at det var en chokerende melding for Susanne Hein Kristensen.
- Som i også så, blev hun jo fuldstændig lamslået og bedrøvet og havde svært ved at håndtere hele situationen, siger Henrik Garlik til TV2 Østjylland.
Efter domsafsigelsen gik hun ind i et tilstødende lokale med sin forsvarer og fik lov til at tale kort med sin mand og sine sønner.
Græd højlydt
Her kunne de omfavne deres mor og kone, og det var meget følelsesladet.
Hun græd højlydt og hjerteskærende, imens hun kom med flere udbrud og fastholdt sin uskyld.
Også familien var grådkvalte og sønderknuste og forlod efter noget tid retslokalet og bygningen med bøjede nakker.
Derfor nævner vi navnet
TV2 Østjylland har nogle etiske retningslinjer, som også indebærer straffesager. Heri står der, hvornår vi nævner navnet på en dømt.
Vi fortæller kun navne på dømte, der er idømt over to års ubetinget fængsel og er over 18 år gamle. Det betyder også, at vi kun bringer billeder af dømte, der er idømt over to års fængsel.
Men hvis en person kendes skyldig i forbrydelser, der vil give to års fængsel eller derover, bringer vi som udgangspunkt navn og billede.
Det er der tale om i denne sag, og derfor har vi nu valgt at offentliggøre navn og billede på den skyldige.
Ankede straks dommen
Susanne Hein Kristensen ankede straks dommen til landsretten.
- Min klient har valgt at anke for at få den prøvet, og så vil hun have landsretten til at se på, om den ville stykke indiciekæden sammen på samme måde, som byretten nu har gjort, lød det onsdag fra Henrik Garlik.
Der går formentlig et halvt år, inden sagen kommer for landsretten.
Den dømte går efter en frifindelse eller en lempelse af dommen.