Nyvalgte Trine: Det er stort for mig og for kommunen
Østjyderne har stemt flere kvinder ind i kommunalbestyrelserne end tidligere. En af kvinderne tror, at der nu vil blive drøftet andre vinkler ved møderne
Der er for få kvinder i byrådene rundt omkring i kommunerne.
Sådan har det lydt fra flere sider op til kommunalvalget, men nu får tonen måske en anden lyd. I hvert fald er flere kvindelige politikere blevet valgt ind i år sammenlignet med ved sidste kommunalvalg i 2013.
I seks ud af Østjyllands 10 kommuner er der kommet flere kvinder ind i byrådene. Den største ændring er sket i Skanderborg Kommune, hvor antallet af kvinder er steget med 80 procent.
Trine Frengler fra Socialdemokratiet er en af dem, der er blevet valgt ind i Skanderborg Kommune.
- Det har været en vild valgkamp, men det er faktisk endnu mere vildt her bagefter, siger Trine Frengler til TV2 ØSTJYLLAND.
Siden det blev offentliggjort, at hun fik Socialdemokratiets sjette plads i byrådet, er lykønskningerne strømmet ind til hende på blandt andet Facebook.
- Det rører mig utrolig dybt, at folk har stemt på mig og også kommer og lykønsker mig bagefter, siger hun.
Zumba i valgkampen
I det gamle byråd i Skanderborg var kun fem ud af 29 medlemmer kvinder, og derfor indledte kvinder på tværs af partierne en kampagne for at få flere kvinder ind.
De dansede blandt andet zumba midt i byen for at sætte fokus på deres sag.
Om kampagnen bar frugt, eller det var andet, der var skyld i ændringen, er ikke til at vide, men ved valget i tirsdags blev ni kvinder valgt ind, og det er fire mere end ved sidste kommunalvalg.
Nye vinkler
Charlotte Green er medlem af byrådet i Favrskov Kommune for Det Konservative Folkeparti, og hun får fra og med første januar tre nye kvindelige kollegaer.
- Jeg tror, at det vil betyde for byrådsarbejdet, at der vil komme flere vinkler med. Kvinder har ofte nogle andre vinkler end mændene, siger hun.