Partihopper i Randers: Jeg kan sagtens forstå, det øger politikerleden
I 15 tilfælde har politikere i Østjylland skiftet parti i den nuværende valgperiode
Siden kommunalvalget i 2013 har østjyske politikere i 15 tilfælde skiftet parti. Én af dem er Ole Skiffard, som i dag er byrådsmedlem i Randers for Venstre.
I begyndelsen af 2015 sad Ole Skiffard i byrådet for Socialdemokratiet, men han var uenig med partilinjen i forhold til en ny kommunal skolestruktur. Derfor stemte han imod.
- Der var tre partifæller, der ville have mig ekskluderet. Men det var ikke muligt, fordi jeg havde meddelt i rigtig god tid, at jeg ville stemme imod, fortæller Ole Skiffard.
Sammen med sin daværende socialdemokratiske kollega, Susanne Ringe Sørensen, hoppede Ole Skiffard i sidste ende over i Venstres byrådsgruppe.
Og det har i flere tilfælde betydet, at det røde flertal i byrådet er blevet blåt:
- Det har haft den kosekvens, at der lige pludselig har været et flertal for at bygge en hal 4 ved Randers Arena - 16 mod 15 stemmer. Det har haft den konsekvens, at budgettet sidste år blev stemt igennem - 16 mod 15 stemmer, fortæller Torben Hansen, som er borgmesterkandidat for socialdemokraterne i Randes Kommune.
Læs også:
Ole Skiffard genopstiller ikke ved kommunalvalget i november, men hans partiskifte kan være med til at forringe populariteten blandt vælgerne for hans kolleger:
- Jeg sagtens forstå, at det øger politikerleden, og jeg har da også mærket det selv. Jeg har oplevet, at en enkelt gammel socialdemokrat ikke ville hilse på mig, fortæller Ole Skiffard.
"Man træffer et valg"
I Skanderborg Kommune har Jan Krogh Rasmussen siden november 2016 været byrådsmedlem for Socialdemokratiet.
Inden da havde han været aktiv hos Det Konservative Folkeparti i 27 år, og Jan Krogh Rasmussen understreger, at det ikke var en let beslutning at lave skiftet:
- Det er jo ikke noget, som man bare gør. Det gør man heller ikke, hvis det er et ægteskab, eller man søger en ny stilling. Der er mange overvejelser.
Modsat Ole Skiffard i Randers mener Jan Krogh Rasmussen ikke, at partiskiftet bør udgøre et problem for politikernes popularitet i befolkningen:
- Det aftvinger en respekt for, at man træffer et valg i livet, siger Jan Krogh Rasmussen. Han mener stadig, at vælgerne ved, hvor de har ham:
- Der er nogen der vil sige: "Ham stemmer jeg på! Vi vidste godt, at han ikke var rigtig konservativ. Han er et godt menneske", lyder det fra Jan Krogh Rasmussen.
I videoen øverst i artiklen kan du se et interview med Ole Skiffard, som først var socialdemokrat, men senere skiftede til venstre.