Fodboldklub tilbyder som de første eSport-hold
Grenaa IF Fodbold er blevet tildelt 50.000 kr. af Norddjurs Kommunes Kultur- og udviklingsudvalg til etablering af en eSport-afdeling
Hver mandag mødes en gruppe af drenge i et gamerstudie i Grenaa. De går til eSport. Det betyder, at de dyrker computerspil, som andre dyrker fodbold eller går til svømning.
Nu har Norddjurs Kommune så givet 50.000 kroner til Grenaa IF til professionelle trænere, så børn og unge i området gratis kan gå til eSport.
Klubbens første træning bød både på koordinationsøvelser, taktik og selvfølgelig computerspil.
- Jeg kunne godt tænke mig at blive den bedste, men det ved jeg godt aldrig kommer til at ske. Men jeg kunne godt tænke mig at blive den højeste rang, siger Oscar Nielsen, der går i 7. klasse i Grenaa til TV2 ØSTJYLLAND.
En populær sportsgren
På verdensplan spiller tæt ved to milliarder mennesker computerspil. Gaming som sportsgren vokser eksplosivt, og der er millioner af seere til streamede events.
Og der er god grund til at drenge som Oscar Nielsen skal gå til eSport, hvis man spørger Michael Rüsz Petersen, der er direktør for eSportservice:
- Det er godt, at gå til eSport fordi du, ligesom i alle andre sportsgrene, lærer kommunikation og samarbejde men også alle mulige andre ting, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Over hele landet er eSport ikke længere bare en hobby, men en uddannelse. Eksempelvis på Viden Djurs i Grenå, der i sommer åbnede en linje for eSports-elever. Også flere efterskoler tilbyder eSports-undervisning i spil som Counterstrike og League of Legends.
Idræt og fysisk udfoldelse ind over eSport
Nu er eSport så også blevet en del af foreningslivet i Grenaa, og det glæder Frederik Nicolajsen, der er fodboldtræner i Grenaa IF.
- Når vi kombinerer foreningslivet med eSport, har vi en unik mulighed for at få noget idræt og noget fysisk udfoldelse med ind over eSport, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Til træningerne bliver der spillet computerspil – men der bliver også lavet samarbejdsøvelser og holdt oplæg om for eksempel vigtigheden af god kost, motion og søvn. Esport-projektet er målrettet drenge og piger i alderen 12-16 år.
Gamerne tilbydes i første omgang at spille det populære spil Counter Strike, og så arbejdes der på at lancere et eller flere Fifa-hold.
Se indslaget fra eSport-holdets første træning øverst i artiklen.