Tomme rutsjebaner og klatrevægge: Her falder låneordningen fra staten på et tørt sted

Mange virksomheder har problemer med at finde penge, fordi de på grund af nedlukningen ikke har haft indtjening et godt stykke tid. Ét af de steder, hvor den nye hjælpepakke derfor falder i god jord, er hos familien bag det nystartede legeland, Lege-revet, i Grenaa.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Lige nu er det kun familien selv, som benytter sig af det nyåbnede legeland i Grenaa. 4-årige Maze nyder det, men han savner også legekammerater.

Fredag morgen præsenterede Regeringen en ny hjælpepakke til erhvervslivet med en låneordning på op mod 170 milliarder kroner, der skal gavne de virksomheder, der er ramt af nedsat eller ingen omsætning under coronakrisen.

- Det er fantastisk, at vi kan få den hjælp, vi har behov for, for det har vi virkelig behov for, lyder det fra Amalie Tranemose Munk fra Grenaa.  

Sammen med sin mand, Jakob Tranemose Munk, startede Amalie kort før pandemien et legeland i Grenaa på Djursland, men så kom krisen, og nu sidder de i saksen. Derfor er hjælpepakken lige hvad, de har ventet på. 

- Var vi ikke omfattet af at få hjælp på nogen som helst måde i form af kompensation, så havde vi været nødt til at skulle dreje nøglen, fortæller Amalie Tranemose Munk til TV2 ØSTJYLLAND. 

Vil hellere låne end at lukke ned 

Lige nu er der nemlig ingen børn, som klatrer på klatrevæggen, boldene i bold-bassinet ligger stille og sofagrupperne, hvor man kan sidde og nyde sin madpakke, er tomme. 

- Vi har brugt rigtig meget energi og selvfølgelig også mange penge på at få det her op at stå, så det er lidt hårdt, at vi er nødt til at være herinde alene, siger Amalie Tranemose Munk, da vi fredag er på besøg hos Lege-revet, som parrets legeland i Grenaa hedder. 

Jeg vil meget hellere betale tilbage, hvis vi kan låne, kontra at vi skal dreje nøglen for et stort legeland, som vi har lavet til byens børn.
Jakob Tranemose Munk, medejer, Lege-revet, Grenaa

Indtil videre skal de holde lukket indtil den 28. februar, men med den nye låneordning fra staten får de hjælp til både at betale skat og moms. Og selvom det ikke er penge, de får, men penge som de låner, så falder hjælpen i rigtig god jord. 

- Jeg vil meget hellere betale tilbage, hvis vi kan låne, kontra at vi skal dreje nøglen for et stort legeland, som vi har lavet til byens børn, og som vi har drømt om, lyder det fra Jakob Tranemose Munk. 

Jakob og Amalie Tranemose Munks legeland har været hårdt ramt af nedlukningerne.

Startknappen var trykket ned: Så kom pandemien 

Parret fik ideen til legelandet i november måned 2019, hvorefter de åbnede op i februar 2020. Det vil sige, at startknappen blev trykket ned lige inden pandemien kom. 

- Man kunne ikke rulle det tilbage. Startknappen var trykket, siger Jakob Tranemose Munk.

Bordet fangede, og derfor synes de også, det er rimeligt, at staten hjælper virksomheder som dem. 

- Hvis man lukker folks levebrød helt generelt set, så synes, jeg at man burde kompensere for det, og den kompensation burde være fast, lyder det fra Amalie Tranemose Munk.

VIDEO: Her kan du høre mere om, hvad hjælpepakken betyder for familien Tranemose Munk.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her