Hård tone på Facebook: Brian bruger op til seks timer dagligt på at styre kommentarspor

Brian Henriksen fra Odder er administrator i en gruppe på Facebook. Han oplever, at tonen er meget hård, og derfor bruger han flere timer dagligt på at holde styr på sporene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Brian Henriksen bruger op til seks timer dagligt på at sikre, at tonen er sober i den Facebookgruppe, han er administrator i.

Det lå ikke lige i kortene, at Brian Henriksen fra Odder skulle være administrator for Facebook-gruppen ’8300 Hjælp Odder’.

Men før han nåede at se sig som, havde han pludselig ansvaret for gruppen. Han havde nemlig svært ved at sige nej til at hjælpe, da den tidligere administrator stoppede for et år siden.

- Hun kunne simpelthen ikke holde til mere. Der var for mange personlige angreb. Hvis folk fik slettet deres opslag, fordi det var imod gruppens retningslinjer, gik de personligt efter hende, siger Brian Henriksen til TV2 ØSTJYLLAND.

Og hvorfor så sige ja til en opgave, hvor man kan ende med at blive svinet til? 

Det har Brian Henriksen svært ved at svare på, men han følte, han var nødt til at hjælpe.

- Jeg var allerede hjælpe-administrator, og jeg giver ikke op. Jeg synes, det er ærgerligt, hvis jeg skal stoppe med at være administrator for knap 10.000 medlemmer, fordi en lille promille ikke kan opføre sig ordentligt, siger han.

I den seneste tid har der været stor fokus på, at tonen på de sociale medier kan være virkelig, virkelig hård. Den kan være så hård, at administratorer i forskellige grupper på Facebook, bliver nødt til at bruge en stor del af deres fritid på at rydde op i kommentarsporerne. Én af dem, der har travlt, er Brian Henriksen fra Odder.

Ubehagelig og personlig tone

På gruppen ’8300 Hjælp Odder’ diskuterer medlemmerne stort og småt, men de skal overholde en række regler, som Brian Henriksen står bag.

Det er blandt andet ikke tilladt at lave opslag, som indeholder reklame, aflagte sager, man vil sælge eller andet i den retning. 

I gruppens regelsæt står der også, at man altid skal have en sober tone, men det kan flere have svært ved.

- Jeg kan godt forstå, hvis man er rasende over, at nogen har smidt krudt i ens have, men derfor skal man skrive det i en ordentlig tone, siger Brian Henriksen.

Jeg tror mest, det handler om tankeløshed. At man bare skriver det, man tænker, og så bliver det lidt for ubehageligt og personligt nogle gange.
Brian Henriksen, administrator i '8300 Hjælp Odder'

Når opslagene overtræder regelsættet, sletter Brian Henriksen dem, og hvis tonen bliver for grov, bliver kommentarerne også slettet. I nogle tilfælde har Brian Henriksen også været nødt til at smide medlemmer ud ad gruppen, fordi de ganske enkelt ikke overholder en sober tone.

- Jeg tror mest, det handler om tankeløshed. At man bare skriver det, man tænker, og så bliver det lidt for ubehageligt og personligt nogle gange, siger han.

VIDEO: Louise Grandjean Laursens indbakke på Facebook var rødglødende af hadefulde beskeder, efter hun stod frem i medierne med en holdning, som skilte vandene.

Bruger flere timer på at slette beskeder

Brian Henriksen havde ikke forventet, at det vil kræve det vilde af ham, da han for et år siden blev bedt om at overtage rollen som administrator.

Men han er nu blevet klogere. Oftest bruger han mellem en til fire timer – og nogle gange helt op til seks timer – dagligt på at holde medlemmer i ørene og sørge for, at tonen ikke bliver for hård.

- Det er fåtallet, der ødelægger det for flertallet. Man skal huske, at nogle måske har et andet verdenssyn end en selv, og det skal man lære at rumme, siger han.

Jeg kan godt savne, at flere ikke bare trækker på skuldrene.
Brian Henriksen, administrator i '8300 Hjælp Odder'

Brian Henriksen håber, at de medlemmer, som i dag har svært ved at holde den gode tone, bliver bedre til at gå ind i en debat på en mere saglig måde, og måske endda overvejer, om de overhovedet bidrager med noget ved at gå ind i debatten.

- Jeg kan godt savne, at flere ikke bare trækker på skuldrene, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Flere afholder sig fra debatten

En ny Megafonmåling, som TV 2 har fået lavet, viser, at 68 procent af danskerne afholder sig fra at deltage i debatter og samtaler på sociale medier, fordi de synes, at tonen er for hård.

Det er en stigning siden 2016, hvor en lignende undersøgelse konkluderede, at 50 procent af danskerne ikke blander sig i debatten på grund af en for hård tone, skriver TV 2.

Syv procent af de adspurgte i den nye måling indrømmer, at de af og til kommenterer ting på sociale medier i en grov tone.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her