Lokal politiker: Konsekvenserne af en Kattegatbro skal undersøges nærmere

Det skal undersøges nærmere, hvor meget støj en Kattegatforbindelse vil generere, mener byrådspolitiker i Odder Kresten Bjerre (R). "Ren populisme," lyder det fra politisk modstander.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Kattegatbro illustration Foto: Vejdirektoratet

De undersøgelser, som folketingspolitikerne har bestilt i forbindelse med en eventuel kommende Kattegatbro, er ikke tilstrækkelige. Kommunen bør også undersøge konsekvenserne af en Kattegatbro med udgang nord for Hov. 

Det mener i hvert fald byrådsmedlem i Odder Kommune Kresten Bjerre (R). 

Kresten Bjerre har tidligere lovet en toiletløsning på stationen i Odder, men de sidste fire år har der intet toilet været på stationen.

Derfor har han på byrådsmødet mandag fremsat et forslag om, at der skal laves et kommune-plan-tillæg med en konsekvens-beregning. Det skal så efterfølgende i høring, hvor borgerne kan give deres besyv med. Altsammen i håb om at kunne påvirke beslutningsprocessen på Christiansborg.

- Vi skal finde ud af: Hvor stor er støjbelastningen? Hvor stor er belastningen på miljøet?, siger Kresten Bjerre (R) til TV2 ØSTJYLLAND. 

En af de mulige ruter for Kattegatbroen forlader Jylland lige nord for Hov, kører over Samsø og går i land i Nordvestsjælland.

Ren populisme

Kattegatbroen er for nogen en drøm og for nogen en forbandelse. Broen har i årevis været på tegnebrættet, men er fortsat langt fra at blive en realitet. I år har Folketinget sat 60 millioner kroner af til at få lavet forundersøgelser, der bliver færdige i løbet af 2021. Hvis politikerne vil det, skal der derefter laves en VVM-undersøgelse. 

Og det er disse undersøgelser Kresten Bjerre gerne lave et kommunalt supplement til. Men det er spild af kommunekassens penge, mener byrådskollegaen John Rosenhøj (DF). 

- Det er et sympatisk forslag, men det kommer fordi der er kommunalvalg og ikke af spor andre grunde. Det er ren populisme det her, siger han. 

John Rosenhøj er byrådsmedlem i Odder Kommune og har netop meldt sig ud af Dansk Folkeparti efter anklager om at have solgt en kvinde som sexslave.

- Vi kan have hvilken som helst holdning. Det er ikke os, der bestemmer, om den bro kommer. Det er vigtigt for vælgerne at forstå.  

Men Kresten Bjerre (R) mener ikke, det er så ligetil. Selvom det er politikerne på Christiansborg, som I sidste ender vedtager eller forkaster planerne om en Kattegatbro, så kan Odder Kommune godt påvirke den beslutning, mener han.

- Enhver beslutning kan laves om. Selvfølgelig kan vi have indflydelse på den beslutningsproces, siger han. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her