Den store fastelavnsbolletest: Her er vinderen og taberen

De tidligere deltagere i DRs 'Den Store Bagedyst' har smagt syv forskellige fastelavnsboller - i artiklen kan du læse, hvad de synes om dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Jon Edlund og Jesper Søvndal kårer den bedste og dårligste fastelavnsbolle.

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade. 

Sådan lyder en traditionel dansk fastelavnssang - og hvis ordlyden passer, så bliver der ikke noget ballade fra Jon Edlund og Jesper Søvndal.

De to bagedystdeltagere har nemlig spist fastelavnsboller i massevis i forsøget på at finde den bedste af slagsen. 

Helt præcist spiste Jon Edlund og Jesper Søvndal sig igennem syv forskellige fastelavnsboller, og især mængden af creme og en luftig dej, vejede tungt hos de to bage-entusiaster. 

Herunder er deres bedømmelse af de syv fastelavnsboller. 

Føtex - den dårligste 

Jon: Ikke super excited, ikke super skuffet. 

Jesper: Fuldstændig middel på udseende og smag.

Fru Nielsens Bageri 

Jon: Den er jeg ikke fan af. Den smager næsten ikke af noget. 

Jesper: Den smager også lidt af sådan noget essens. 

MIB Madmarked 

Jon: Jeg savner min creme. Den smager af kogt mælk med mandelessens. 

Jesper: Jeg kan faktisk ikke rigtig lide den.

Emmerys 

Jon: Jeg savner vaniljecremen. 

Jesper: Den smager ret godt, men ja vaniljecremen hører bare til i fastelavnsboller. Det er den med mindste vaniljecreme i. 

Lagkagehuset 

Jon: Det smager ikke af ret meget. Jeg synes ikke, den smager af noget. 

Jesper: Den bedste dej af alle, men fyldet smager essens. 

Mor Anna

Jon: Den her smager for mig af sådan en rigtig bager-fastelavnsbolle, men jeg er sgu ikke solgt. Brødet smager ikke af noget. 

Jesper: Enig. 

Hamanns - den bedste 

Jon: Hold kæft en lækker konsistens. Superlækker dej og creme. Men den smager heller ikke så meget af vanilje, som jeg havde håbet på. 

Jesper: Det er ærgerligt, at der er lagt rosenblade ovenpå. Den kommer til at smage af tebutik. 

Bag dem selv, lyder rådet 

Vinderen i testen blev fastelavnsbollen fra Hamanns,  mens de to bagedystdeltagere gav fastelavnsbollen fra Føtex den laveste rating. 

Men ifølge de to bagedystdeltagere, så er der kun en rigtig vej at gå, når det kommer til stykket. 

- Jeg har det altså sådan efter, at vi har smagt alle de boller, at hvis man gerne vil have en god fastelavnsbolle med masser af fyld og creme, der smager lækkert, så synes jeg kun, der er en vej, lyder det fra Jon Edlund. 

- Ja, man må hjem og bage. Det tror jeg virkelig er det vigtige at tage med herfra. Det er mega nemt at gå til bageren, og det er tit en løsning, som vi bruger, også selvom vi bager meget. Men kom hjem i køkkenet og få bagt nogle fastelavnsboller, fordi det kan man altså gøre virkelig godt selv, siger Jesper Søvndal. 

Hvis du selv vil prøve kræfter med fastelavnsbolle-bagningen, så kan du finde Jon Edlunds opskrift på en klassisk fastelavnsbolle her og en lidt mere utraditionel en fra Jesper Søvndal her

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her