Frustration over manglende vaccinetider: Vi kan gøre det bedre

Det har været noget nær umuligt for flere østjyder at få booket tid til vaccination. Og det kan få konsekvenser for vores lyst til at blive vaccineret, at det er besværligt at booke en tid, lyder det fra en ekspert på området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Vaccinationssystemet burde designes bedre, mener Steen Søgaard.

’Der er på nuværende tidspunkt ingen steder med ledige tider’

Den besked har Steen Søgaard fra Aarhus fået adskillige gange den seneste tid, hvor han har forsøgt at bestille tid til vaccination mod corona.

Systemet burde ændres, så borgere kan få en idé om, hvornår de kan forvente at blive vaccineret, mener Steen Søgaard.

Det er efterhånden ret belastende, lyder det fra Steen Søgaard, der ellers blev glad, da han for en uge siden modtog invitationen til første stik:

- Det er selvfølgelig frustrerende. Efterhånden har jeg langt over 100 gange været logget på inden for den sidste uge. Og der er ingen tider, siger Steen Søgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Konsekvenserne på sigt kan jo være, at der er nogen, som egentlig gerne vil lade sig vaccinere, men som faktisk ikke bliver det
Michael Bang Petersen, leder af forskningsprojektet Hope

Manglende afklaring frustrerer

Flere østjyder har henvendt sig til TV2 ØSTJYLLAND og fortalt om lange ventetider på at få et stik med vaccinen, selvom de er blevet inviteret.

For Steen Søgaard er det ikke så meget en eventuel lang ventetid, som manglende afklaring, der frustrerer.

- Hvis jeg ikke lige kan få en tid her og nu, så vil jeg bare have et estimat på, hvornår er det så, at jeg kan blive vaccineret, siger Steen Søgaard.

Ifølge lederen af Hope-projektet, som følger danskerne adfærd under coronakrisen, er det afgørende, at de lavpraktiske gøremål i forbindelse med en vaccination skal være er så få som muligt.

Særligt en gruppe er i fare for at miste overblikket.

- Folk som er mindre ressourcestærke, der er også mindre villige til at lade sig vaccinere i første omgang, men derudover, så ved vi også, at det i særdeleshed er dem, som så at sige støder panden mod de har praktiske barrierer, som kan have sværere ved at finde ud af, at hvordan man melder sig til.

- Det er lidt som et lotteri

- Konsekvenserne på sigt kan jo være, at der er nogen, som egentlig gerne vil lade sig vaccinere, men som faktisk ikke bliver det, siger Michael Bang Petersen, leder af forskningsprojektet Hope, til TV2 ØSTJYLLAND.

Efter sin oplevelse mener Steen Søgaard, at vaccinebookingen bør ændres:

- Jeg kunne da godt være mere tålmodig, men jeg synes bare, at man kunne designe systemet såedes, at man ikke behøves at jagte en tid. Som er det er nu, er det i virkeligheden lidt et lotteri – hvem får logget på, når der er ledige tider.

- Vi skal alle vaccineres, og det er en stor udfordring, men vi kan godt gøre det bedre, siger Steen Søgaard.

Mandag har dag ikke været muligt at få et interview med koncern- direktør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, som har ansvaret for vaccinations-systemet.

Men han har tidligere forklaret, at det kun er en gang om ugen, at der lægges nye tider ud til vaccination. Så hvis man har svært ved at få en tid, er det om onsdagen, man skal sidde klar ved computeren. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her