Nu kan ansatte på hoteller og restauranter sendes hjem uden løn

Dansk Erhverv, 3F og Horesta er fredag kommet frem til, at hoteller og restauranter må sende deres ansatte hjem uden løn under coronakrisen.

Hoteller og restauranter har været hårdt ramt af coronavirusset, som har betydet færre turister i Danmark. (Arkivfoto) Foto: Tobias Nicolai/Ritzau Scanpix
Udgivet
Artiklen er mere end 30 dage gammel

De seneste dage har hoteller og restauranter været hårdt presset økonomisk på grund af coronavirussen.

Derfor har 3F og de to arbejdsgiverorganisationer Dansk Erhverv og Horesta besluttet, at hoteller og restauranter nu har ret til at sende deres ansatte hjem uden løn under coronakrisen med omgående varsel.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Det er utroligt vigtigt i den nuværende situation, at alle viser samfundsansvar, siger viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv Laurits Rønn, i pressemeddelelsen, og fortsætter:

- Jeg er glad for, at vi sammen med 3F har indgået denne aftale. Denne aftale kan være med til at holde hånden under virksomhederne i en vanskelig situation og dermed sikre, at ansatte har et job at vende tilbage til, når krisen er overstået, siger viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv Laurits Rønn, i pressemeddelelsen.

Beslutningen betyder, at virksomhederne ikke betale løn til deres ansatte i de timer, som de sendt hjem i.

Fra i dag kan ansatte på restauranter og hoteller sendes hjem med omgående varsel. / Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Skal redde hoteller og restauranter

Med dette tiltag håber 3F, Dansk Erhverv og Horesta, at de enkelte virksomheder kan overleve og at færrest muligt mister deres job.

- Vi står i en ekstrem situation uden sidestykke. Vores erhverv er stort set lukket ned på trods af regeringens ønske om at holde de private arbejdspladser kørende. Virksomhederne står i en meget alvorlig situation, hvor de bliver nødt til at afskedige og sende deres ansatte hjem for at redde virksomheden, siger adm. direktør i Horesta, Katia K. Østergaard i pressemeddelelsen, og fortsætter:

- En afskedigelse har helt naturligt en indgribende betydning for den enkelte, men masseafskedigelser vil også få en enorm betydning for det danske arbejdsmarked. Derfor er det altafgørende, at 3F har vist vilje til at finde en løsning, siger Katia K. Østergaard.

Parterne er enige om, at det gælder frem til 29. marts 2020. Herefter skal parterne drøfte en eventuel forlængelse.

Må lave lokale aftale

3F og Horesta er også blevet enige om, at de enkelte arbejdspladser har mulighed for at lave lokale aftaler. Herunder er der tale om aftaler, som ikke lever op til overenskomsterne.

Det betyder, at der er mulighed for at arbejdsgiveren og tillidsrepræsentanterne kan bede de ansatte om at holde ferie eller sende dem på efteruddannelse.

Medarbejderne skal genoptage arbejdet, når forholdene normaliseres.

Kender du til virksomheder i Østjylland, som er blevet nødt til at sende deres ansatte hjem uden løn, så hører vi gerne fra dig på redaktion@tv2oj.dk

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her