Stor frustration: Pantstationer drukner i egen succes

Pantstationerne er voldsomt udfordret, og det frustrerer brugerne, som ikke kan komme af med deres pantsække.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Ved pantstationerne kan der gennem en luge afleveres cirka 100 tomme flasker/dåser i en sæk, og herefter overføres pengene til ens bankkonto. Foto: Dansk Retursystem

Idéen med en pantsæk, som kan fyldes med flasker og dåser, og afleveres på én gang, er knaldgod, mener Ivan Pedersen fra Randers. 

- Det er én ting, som gør det meget nemmere, siger han.

Problemet er bare, at han ikke kan komme af med sine to fyldte pantsække, da pantstationen ofte er lukket i Randers - når den bliver fyldt.

- Der er mange, som er kørt forgæves derud, siger Ivan Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND.

Man skal stå klar ved pantstationen i Randers og vente på de tømmer den, hvis man skal nå at komme af med sine pantsække, fortæller Henriette Kjær fra Randers, som har tre fyldte pantsække derhjemme, hun ikke kan komme af med. Foto: Privatfoto

Han har selv tjekket status på pantstationerne på Dansk Retursystems hjemmeside, men flere dage i træk var den i Randers lukket.

- Fremover må jeg gøre det på den gamle måde i et par bæreposer, og så ud i butikkerne, hvis det her ikke virker, siger Ivan Pedersen.

Lørdag var pantstationen i Randers lukket, da den er fyldt. Foto: Screenshot / Dansk Retursystem

Mange frustrerede brugere

Trustpilot holder folk sig ikke tilbage i forhold til, at pantstationerne ofte er lukkede, når de bliver fyldt op. Ud af 217 anmeldelser har 91 procent af dem anmeldelsen "Dårlig". 

- Det er mere reglen at pantstationen i Randers er lukket end tilgængelig, skriver en anmelder.

Det er mere reglen, at pantstationen i Randers er lukket end tilgængelig.
Anmeldelse fra Trustpilot

En anden skriver følgende:

- Jeg er nu fire gange kørt forgæves til pantstationen i Randers. 

Samme oplevelser har andre i Horsens, Herning og andre pantstationer rundt omkring i landet.

Lørdag var pantstationerne i Randers og Horsens lukkede, da de er fyldte. Det er kun Aarhus pantstation, som er åben. Foto: Screenshot / Dansk Retursystem

- Vores pantstationer er voldsomt udfordret

Det er Dansk Retursystem, som står for pantstationerne, og de nuværende kan ikke følge med efterspørgslen.

- Vores pantstationer er ved at drukne i deres egen succes, siger kommunikations- og marketingchef hos Dansk Retursystem, Anne-Mette Bundgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Generelt har de oplevet en stor stigning i mængden af pant herunder corona, og det har udfordret pantstationerne - især i Jylland.

- Vores pantstationer er voldsomt udfordret. Mængderne i Jylland på pantstationerne er steget med 100 procent. I forhold til det første halve år i 2019, så er det fordoblet i forhold til i år, siger Anne-Mette Bundgaard.

I dag er der 13 pantstationer i hele Danmark - Dansk Retursystem har som mål at have 35 pantstationer i 2025. Foto: Dansk Retursystem

Slidte pantstationer skal ombygges og der skal bygges nye

Problemerne med pantstationerne bliver ikke løst nu og her. Dansk Retursystem er i gang med at ombygge dem, men det tager tid.

- Materialet er relativt slidt på pantstationerne, og vi er i gang med at ombygge dem, så de kan modtage mere, siger Anne-Mette Bundgaard.

På Dansk Retursystems hjemmeside kan man se, hvornår de forskellige pantstationer vil blive ombygget. Her er hverken Horsens eller Randers nævnt, men den i Aarhus vil blive ombygget i 2022. 

I dag er der 13 pantstationer i Danmark. Dansk Retursystem vil i de kommende år bygge flere, så der i 2025 vil være 35.

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her