Storcenter jubler over udsigt til genåbning: - Vi er klar, og vi glæder os

Regeringen foreslår, at vi med fase to blandt andet genåbner hele detailhandlen, herunder storcentre. Det vækker glæde i branchen.

Forud for, at Folketingets partier onsdag aften fortsætter forhandlingerne om genåbningens fase to, kom Mette Frederiksen (S) med en udmelding, der er blevet taget positivt imod i detailbranchen.

- På baggrund af de foreløbige ønsker fra partierne vil det være regeringens forslag, at vi med fase to blandt andet genåbner hele detailhandlen, herunder storcentre, og at restauranter og caféer kan begynde at åbne igen, sagde Mette Frederiksen.

quote Vi er meget klar, og vi glæder os simpelthen så meget.

Anette Vestergaard, centerdirektør for Bytorv Horsens

Hos Bytorv Horsens vækker udmeldingen stor begejstring.

- Min reaktion er kæmpe jubel. Vi er meget klar, og vi glæder os simpelthen så meget, siger centerdirektør for Bytorv Horsens, Anette Vestergaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Også hos Aarhus Cityforening er man glade for regeringens forslag.

- Det er en super god udmelding, og der er ingen tvivl om, at det har vi ventet på, siger direktør i Aarhus Cityforening, Claus Bech, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Dét, at få storcentre med i en by som Aarhus – og måske også restauranter og caféer i en eller anden grad – vil gøre, at byen kan erklæres for bredt genåbnet i det omfang, det nu tillades.

VIDEO: Claus Bech har tidligere fortalt om situationen for detailhandlen i Aarhus under coronakrisen.

'Kun vores smil skal smitte'

Hos Bytorv Horsens har de allerede lavet en udførlig plan for en sikker genåbning.

For selvom de får lov til at åbne op igen, så understreger centerdirektøren, at det selvfølgelig skal ske på en forsvarlig måde.

- Vi har gået hele centeret igennem med politiet, som har hjulpet os med at lave de bedste forudsætninger for en sikker genåbning. Der er altså ingen tvivl om, at vi kan leve op til, at det er sikkert at komme og handle ved os, siger Anette Vestergaard.

quote Det er trygt og sikkert, og det er kun vores smil, der skal smitte – for smilene bliver brede.

Anette Vestergaard, centerdirektør for Bytorv Horsens

Selvom storcenteret kan få lov til at åbne i forbindelse med fase to af genåbningen, så kommer tingene fortsat til at være meget anderledes.

- Der kommer stadig til at skulle være en balance, for vi kan ikke bare lukke helt op og lukke en masse mennesker ind. Det bliver en stille og rolig genåbning, og så er vi bare glade for, at vi er her, siger centerdirektøren.

- Vi kører med en kampagne, hvor vi siger til vores kunder, at det er trygt og sikkert, og at det kun er vores smil, der skal smitte – for smilene bliver brede.

Storcentrene i Aarhus er også klar

Claus Bech fra Aarhus Cityforening fortæller, at han løbende har været i tæt dialog med storcentrene i Aarhus – blandt andet Bruuns Galleri, Salling og Magasin.

- De har forberedt sig godt og grundigt, så de er klar til at åbne forsvarligt. For vi skal stadig huske at passe godt på hinanden. Men ud fra de tal, vi ser for smittespredning i Danmark, så kan jeg kun synes, at der er et råderum for at åbne mere op, siger han.

quote Det er helhedsoplevelsen, der gør at byen lever, og at folk kommer.

Claus Bech, direktør i Aarhus Cityforening

Tidligere har TV2 ØSTJYLLAND kunnet fortælle om vigtigheden af at få storcentrene med for at få gang i butikslivet igen.

- Vi skal have stormagasinerne og storcentrene med. Det vil selvfølgelig tage noget tid, men derefter tror jeg, at vi vil få 100 procent gang i hjulene igen. Storcentrene trækker mange til byen, sagde indkøber og butikschef ved Kaufmann i Aarhus, Yusuf Ayub, til TV2 ØSTJYLLAND.

Claus Bech fortæller også, at storcentrene spiller en stor rolle for butikslivet i Aarhus.

- Det er helhedsoplevelsen, der gør at byen lever, og at folk kommer i højere grad, end vi har oplevet den seneste tid.

Intet er sikkert, men troen er stærk

En genåbning af storcentrene er tiltrængt, da den allerede har haft store konsekvenser for storcentrenes butikker.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det her har haft vanvittige konsekvenser for butikkerne. Det er umuligt at sige nu, hvor store konsekvenserne er, men der kommer til at være eftervirkninger, som vil tage lang tid at rette op på, siger Anette Vestergaard.

quote Jeg kan næsten ikke tænke et scenarie, hvor vi ikke skal åbne.

Anette Vestergaard, centerdirektør for Bytorv Horsens

Både Anette Vestergaard og Claus Bech er opmærksomme på, at det endnu ikke er sikkert, at storcentrene kommer til at åbne igen på mandag.

- Vi ved det jo ikke endnu, men udmeldingen fra statsministeren er et meget tydeligt signal. Jeg tror, at det kommer til at ske, siger Claus Bech.

VIDEO: Detailhandlen har været hårdt ramt af coronakrisen, men da storcentre, forlystelsesparker og lignende fik besked på at lukke ned, var det med stor forståelse for situationen.

Anette Vestergaard har også svært ved at tro, at de ikke får lov til at åbne op på mandag.

- Jeg kan næsten ikke tænke et scenarie, hvor vi ikke skal åbne. Hvis det skulle ske, så har vi selvfølgelig nogle planer, siger hun.

- Det er også derfor, at det først er mandag morgen, vi ruller det hele ud.

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden