Vanvidsbilister forarger politiet: Simpelthen rystende

Tre gange på kort tid viste politiets fartmåler mere end 200 kilometer i timen. Politiet kalder det 'fuldstændigt vanvittigt'.

Østjyllands Politi fik i weekenden assistance fra flere politikredse for at kunne være talstærkt til stede på de østjyske veje. Det førte mere end 100 sigtelser med sig og flere tilfælde af decideret vanvidskørsel. 

- Det er hovedrystende, siger politikommissær Amrik Chada fra færdselsafdelingen ved Østjyllands Politi. 

Fredag og lørdag eftermiddag rykkede politiet ud med såkaldte videobiler, der er anonymiserede politibiler. De er ikke af samme mærke som resten af politiets bilpark, og der er heller ikke andre kendetegn, der gør, at bilister kan genkende dem. 

Amrik Chada forklarer, at det er nødvendigt, for at undgå at bilister advarer hinanden på diverse app's. 

- Vi er langt mere manøvredygtige. Vi kan hurtigt flytte os fra et område, så vi ikke kommer på de der apps, og så er trafikanterne ikke advaret, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Skjuler sig for bilister 

Mange bilister undgår bøder, fordi de bliver advaret om, hvor politiet har færdselskontrol. De anonymiserede videobiler skal være med til at fange dem, der bryder reglerne, når de ikke tror, de bliver kontrolleret. 

- For os handler det om at få sat de værste trafikanter ud af spil, så vi andre kan færdes sikkert i trafikken, siger Amrik Chada.

Meget tyder på, at det er nødvendigt med den ekstra indsats. Fredag aften fangede politiet tre vanvidsbilister, der kørte mere end 200 kilometer i timen på motorvejen mellem Aarhus og Randers. Heriblandt en 26-årig mand, der i forvejen var frakendt sit kørekort. 

Senere blev endnu en mand fanget med speedometret trykket op over 200 kilometer i timen. 

107 bøder

Vanvidsbilisterne var dog langtfra de eneste, der fik bøder i weekenden. Politiet uddelte sigtelser til 89 personer, der fik 107 bøder i alt.

De havde gjort sig skyldige i at køre for stærkt, køre overfor rødt, ulovlige overhalinger, køre overfor rødt lys og for at køre og tale i håndholdt mobiltelefon. 

Amrik Chada fortæller, at han ikke har oplevet noget lignende i sine fem år ved færdselspolitiet. 

- Det viser en tendens om, at vi er mere ligeglade, end vi tidligere har været, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Desuden blev en 17-årig mandlig bilist udstyret med en bøde og klip, da han overhalede en videobil med 155 kilometer i timen.

Han havde droppet den obligatoriske ledsager og havde i stedet tage et par kammerater med i bilen. Han måtte parkere bilen og vente på, at en voksen med kørekort kunne komme og afhente bilen.

Amrik Chada opsummerer weekendens mange forseelser således: 

- Det er simpelthen rystende, at vi på bare halvanden time kan standse tre vanvidsbilister, der kører på den anden side af 200 km/t. Det kan jeg ikke mindes, at vi nogensinde har gjort før. Det er jo fuldstændigt vanvittigt at køre så hurtigt og udsætte både sig selv og ikke mindst andre for fare, siger politikommissæren. 

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter

Lige nu
coronatest podning corona covid-19 visir

1126 nye smittede

efterårsvejr

Trods skyer og morgentåge får vi en hæderlig afslutning på oktober

def_thumb,50_percent

Forældre-forkælelse: Her kan mor se teater, mens barnet bliver passet

tømrer håndværker håndværk

Borgmester berørt af konkurs: Tabet er større, end tal kan vise

YouTuber som SOSU-assistent - Rasmus Brohave er SOSU-assistent for en dag

Kendt YouTuber skal få flere til at vælge SOSU-uddannelserne