Mor til psykisk syg: Uhyggeligt når politiet er indblandet
I 2017 var politiet 10 gange om ugen på psykiatrisk hospital i Risskov. Voldsomt og uhyggeligt, mener pårørende til psykisk syg
- Jeg har set seks politimænd holde min søn nede på gulvet i en psykose, mens han skreg som en afsindig, fordi han var så bange. Som et vildt dyr brølede han, mens de sprøjtede ham med det ene og andet for at få ham til at falde til ro, husker Linda Heide Ottosen.
Hun er mor til Jonathan Heide Becker, som jævnligt var indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov mellem 2014 og 2017.
På trods af den voldsomme episode har hun overordnet et meget positivt billede af politiet. Hendes søn, der desværre druknede i august sidste år, var som hun selv siger det ´meget syg´ og det kunne derfor være nødvendigt, at politiet brugte tvang.
Uhyggeligt bange
Alligevel skræmmer det hende, at politiet så ofte bliver kaldt ud på psykiatrisk hospital.
- Det er altid meget uhyggeligt, når politiet er indblandet og de gange jeg er kommet gående forbi psykiatrisk hospital og har set politibilerne komme i fuld fart, er jeg altid blevet uhyggeligt bange, fortæller hun.
- Jeg vidste jo, at min søn var derinde – var det nu på grund af ham, at de var på vej? Eller var det en medpatient, der havde været farlig over for personalet eller de andre patienter.
Der er fra 2011 til 2017 sket en stigning på 72 procent i antallet af gange politiet er blevet kontaktet om episoder på det psykiatriske hospitals adresse. Det viser en aktindsigt, som TV2 ØSTJYLLAND har fået i tal fra Østjyllands Politi.
Bliver mere syge
Den øgede tumult på psykiatrisk i Risskov og den hyppige brug af politiet har også konsekvenser for de psykisk syge, som er indlagt på hospitalet.
- Det bliver utrygt for alle, når der er så meget tumult på afdelingerne og politiet kommer så ofte. Det er meget voldsomt. For patienterne på afdelingerne kan de her voldsomme oplevelser betyde, at de bliver mere syge, siger Knud Kristensen, der er formand for Landsforeningen Sind.
Han ser stigningen i antallet af politiopgaver på det psykiatriske hospital, som et klart krisetegn.
- Når vi ser så stor en stigning i antallet af politiopgaver på Psykiatrisk i Risskov, så er det et resultat af, at psykiatrien er hårdt presset, forklarer han.