Regler: Sådan må du bruge skovens julepynt

Når du skal på jagt efter gran og kogler til julens dekorationer, er der klare regler for, hvad du må i skoven

Om lidt er det højsæson for juledekorationer og nisselandskaber, og derfor er det for mange østjyder tid til en tur i skoven efter gran, kogler og mos.

Folk må ikke bare gribe grensaksen og gå på jagt efter herlighederne. Der er klare regler for, havd der er tilladt, fortæller skovejer Peter Busck fra Ry. 

- Man kan sige det meget kort og præcist. Det, der sidder på træerne, må man ikke tage. Det, der er faldet ned, må man gerne tage, siger Peter Busck. 

Han forklarer, at det, der sidder på træerne - uanset om vi taler grene eller kogler - er en del af den skovmæssige produktion.

- Hvis du begynder at plukke grankoglerne af træerne, så ødelægger du de skud, der skal dannes i forbindelse med træets vækst, siger han og fortæller, at reglerne er ens for både offentlig og privat skov. 

- Alt det, der ligger rundt omkring på jorden – det kan være svampe, kogler, blade og mos – den type af ting er man velkommen til at tage med fra skoven, siger Peter Busck og uddyber:

- Man må i princippet tage til eget forbrug, så man skal ikke tømme skoven for mos, fordi det er jo ikke til eget forbrug, siger han.

Øverst i artiklen forklarer Peter Busck, hvad du må i skoven. 

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

68831D8A-B906-4C15-B772-C7684ACCB70B

Private firmaer tester for corona på 15 minutter