Michaels natklub bløder – samtidig er han selv i risikogruppen
Natklubber og diskoteker skal holdes lukket frem til 1. november. Ejeren af Cafe 38 i Randers ved ikke, hvad han skal stille op.
Lige nu er Michael Horsmarks café lukket, og det bliver den ved med indtil den 1. november.
Han ejer Cafe 38 i Randers, der går under kategorien natklub, da det er et spillested, hvor 80 procent af omsætningen tjenes ind efter midnat.
Regeringen og folketingets partier meldte i går aftes ud, at natklubber og diskoteker skal holdes lukket frem til den 1. november. Og det frustrerer Michael Hormark, men han forstår det samtidig godt.
- Jeg kan godt forstå det, men vi bløder alle sammen. Og jeg er specielt i risikogruppen, fordi jeg har fået kræft, siger Michael Horsmark til TV2 ØSTJYLLAND.
For ham virker det urealistisk at skulle åbne og samtidig begrænse smitte med covid-19.
- Vi kommer tæt på hinanden. Det vil være urealistisk at sige, at tingene er anderledes, for det er de ikke, siger han.
Afhængig af hjælpepakker
Normalt ligger 80 procent af Cafe 38’s omsætning som nævnt efter midnat. Men nu kommer indtægterne fra regeringens hjælpepakker. Og for Michael Horsmark er det vigtigt, at den offentlige hjælp bliver forlænget, for ellers vil det få store konsekvenser.
- Så dør vi, hvis vi ikke får nogle penge, siger Michael Horsmark.
Folketinget har lavet en lille åbning for diskoteker og natklubber. De kan få lov at holde åbent, hvis de kan indrette deres sted under de regler, som restauranter holder åbent - med afstandskrav på minimum en meter og lukketid kl. 02.00.
For Cafe 38 er det dog ikke en mulighed.
Kan ikke holde afstand
- Der kan være 10 mennesker indenfor i underetagen, hvis vi skal holde afstandskravet. Og selvom vi har udeservering, så kan vi ikke lave en omsætning, og så kan jeg heller ikke overleve, siger Michael Horsmark og tilføjer:
- Den eneste løsning er hjælpepakker, indtil man få en arbejdsmæssig løsning eller en vaccine.
Samme udmelding kommer fra Mads Krigslund, der ejer seks forskellige natklubber i Aarhus, blandt andre Clemens Bar.
Han bakker op om myndighedernes beslutning, men de vil heller ikke kunne forandre deres natklub til et restaurant-lignende koncept.
- Det ville vi ikke kunne. Det ville ikke give mening. Det vil være for kostbar at lave vores koncept om til restaurantlignende tilstande, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Han har i alt sendt 150 medarbejdere hjem på lønkompensation, og i alt har hans natklubber til sammen tabt et tocifret millionbeløb på coronakrisen. For ham er de nuværende hjælpepakker ikke nok.
- Når man fortsat holder os tvangslukket, burde man kunne se hjælpepakkerne efter i sømmene. Det koster os mange penge. De dækker ikke alle vores udgifter, siger Mads Krigslund.