Nye oplysninger: Drabsmistænkt er tidligere dømt for voldtægt
Den mistænkte gerningsmand, der stak en tilfældig familiefar ihjel, har tidligere begået voldtægt og har angiveligt en dyssocial personlighedsstruktur. Det viser nye oplysninger i sagen.
Der tegner sig efterhånden et dystert billede af den 31-årige mand, der er sigtet for et brutalt drab på en tilfældig 30-årig familiefar, som blev stukket ned foran sit hus på den rolige villavej Guldregnvej i Randers 7. marts.
TV2 Østjylland har tidligere kunnet fortælle, at den sigtede mand har en lang række grove domme bag sig og også har haft tilknytning til rockermiljøet.
Men det er altså ikke kun afpresning, røveri, tyveri og vold, han har på sit kriminelle cv. I 2015 er han blevet dømt for at begå en voldtægt.
Ifølge en aktindsigt i domsudskriften skete voldtægten på Sjælland og blev begået mod en ekskæreste en formiddag i september i 2015.
Den 31-årige mødte op på ekskærestens adresse og truede med at 'slagte' hende, hvis hun var sammen med en anden mand. Han sagde ifølge domsudskriftet også, at han før havde skåret nogen i ansigtet og truede med at gøre det samme mod hende, så hun blev 'grim'.
Derefter snuppede han en køkkenkniv med en bladlængde på 18 centimeter og tvang hende med ud på en køretur. Og her eskalerer situationen mellem i de to i en bil mellem Høje Taastrup på vej mod Kalundborg.
Farlig køretur
Det lykkes den 31-årige at knuse forruden i ekskærestens bil, og som passager rev han så voldsomt i bilrattet, at ekskæresten var ved at køre galt. Han greb hende også om halsen og skubbede hendes hoved, så hun ikke kunne se vejen.
Han havde en promille på over 2,0 og var i øvrigt blevet frakendt retten til at køre i bil i 7 år et par måneder forinden, men det forhindrede ham ikke i selv at sætte sig bag rattet noget af vejen også.
Her zigzaggede han mellem andre biler med tårnhøj fart på 180 km/t, ligesom han også fik ekskæresten til at holde rattet, når han skulle drikke af en vodkaflaske. Han sagde også, 'vi skal dø i dag' under den hasarderet kørsel.
Ifølge Retten i Glostrups vurdering havde ekskæresten 'reelt ikke nogen mulighed for at flygte. 'I den forbindelse fremhæves, at tiltalte i bilen havde smadret ruden, ligesom han havde medtaget en kniv,' står der i dommen.
Ved du noget?
Kender du noget til sagen, så kontakt TV2 Østjylland her eller skriv til journalist David Essenbæk Jakobsen på daja@tv2oj.dk. Alle henvendelser vil blive behandlet fortroligt.
Har du oplysninger om bekymringshenvendelser til myndighederne og forsøg på at få hjælp, er vi også meget interesserede i det.
Tip osTilbage igen på ekskærestens adresse - efter nogle voldsomme timer, hvor han har taget kvælertag på ekskæresten, hevet hende i håret, slået hende i ansigtet, klemt hendes mund, slået hende med en mobiltelefon, kommet med adskillige trusler og udsat hende for en farlig køretur - ender det hele med en voldtægt.
Noget, der endte med at udløse 2 år og seks måneders fængsel.
Var prøveløsladt, da han begik voldtægt
Den 31-årige mand var prøveløsladt, da han begik voldtægten i 2015. Efter nogle måneder som prøveløsladt har Kriminalforsorgen i forbindelse med retssagen oplyst, at han igen kom i misbrug. Han fik en mentor, og han blev indskrevet på et behandlingscenter for at få behandlet hans udfordrende alkoholmisbrug.
Han begyndte dog at udeblive fra både behandlingen og også tilsynssamtaler med Kriminalforsorgen. Et par uger inden voldtægten blev han efterlyst at politiet, netop fordi han ikke havde overholdt betingelserne for sin prøveløsladelse.
Dyssocial personlighedsstruktur
Kriminalforsorgen er i forbindelse med retssagen i 2015 også blevet bedt om at komme med en vurdering af den 31-åriges mentale tilstand. Og herfra er meldingen følgende:
'Det må det vurderes, at han sandsynligt tilhører den i straffelovens § 69 omhandlede personkreds med personlighedsforstyrrelser af dyssocial struktur.'
Det betyder altså, at Kriminalforsorgen i 2015 vurderede, at den formodede gerningsmand har haft en forstyrrelse i sin psykiske funktion i en sådan grad, at det ville være muligt at idømme ham en psykiatrisk særforanstaltning.
Også selvom der ikke er tale om svær psykiatrisk lidelse, der vil kunne retfærdiggøre, at han eksempelvis blev erklæret sindssyg i gerningsøjeblikket.
Hvad ved vi om den formodede gerningsmand?
Østjyllands Politi har oplyst, at den sigtede er 31 år, ikke kommer fra Østjylland og er kendt af politiet.
Under grundlovsforhøret fredag den 8. marts mødte han op i klipklapper og mørke, løse bukser. Hans øjne var røde, og han manglede flere fingre på sine hænder. Han har tatoveringer på halsen og nakken, i ansigtet og på hænderne.
TV2 Østjylland har fået aktindsigt nogle af den 31-åriges tidligere domme, og heraf fremgår det, at han er blevet straffet for vold, trusler, tyveri, afpresning, ulovlig tvang, røveri, brugstyveri, våbenbesiddelse, hærværk og meget mere.
Den 31-årige sigtede har haft sin gang i bandemiljøet på Sydsjælland, Falster og Lolland og har - som minimum - været medlem af støttegrupper til rockerklubben Bandidos, viser domsudskrifter.
Der er også oplysninger i domsudskrifterne, der peger i retning af, at den sigtede har haft en fascination af Nazityskland. I 2013 er han dømt for at forstyrre den offentlige orden ved at heile og råbe 'Mein Führer' på Brovejen i Nykøbing Falster.
Og af en dom fra 2019 fremgår det, at den sigtede i retten har fortalt, at han samler på militære knive fra Nazityskland. En af knivene brugte han til at true sin daværende kone med at stikke hende ned.
Den 31-årige mand har nægtet sig skyldig i drabet på Guldregnvej. Han er lige nu varetægtsfængslet indtil 5. april.
Østjyllands Politi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere om sagen og politiets forudgående kendskab til den sigtede.