Randers kopierer Løvens Hule: Kan du gætte, hvad de kalder det?
Iværksættere i Randers skal parres med investorer, og det kommer til at foregå efter et koncept, man kender fra DR.
Med mere end 850.000 gennemsnitlige seere i denne sæson, er DR-programmet Løvens Hule gået hen og blevet en af danskernes helt store TV-favoritter.
Til dem, der ikke kender det, handler programmet om iværksættere. Her får de mulighed for at fortælle om deres idé til de fem ”løver”, der herefter har mulighed for at købe en ejerandel i projektet – hvis de da kan blive enige om prisen.
Den succes har man nu ladet sig inspirere af i Randers – og ja, navnet kunne næsten ikke være anderledes.
- Det skal hedde Hestens Hule, fortæller Stig Rasmussen om det nye initiativ i kommunen.
Præcis som i DR-succesen får iværksættere her muligheden for at præsentere deres idé for en række investorer.
- Det er vigtigt at have nogen, der er lidt kyniske, som siger: ”Det er en skidt idé, den der.” For hvis du spørger venner og bekendte, vil de aldrig skyde din idé ned, siger Christian Krogh, der ligesom Stig Rasmussen bliver en af de rutinerede forretningsfolk, der skal vurdere iværksætternes forretninger.
Masser af iværksættere
Det er Erhverv Randers, der vil sætte ild til byens iværksætterliv med Hestens Hule. Det skyldes dog ikke, at iværksætteriet i Randers lider.
Tværtimod. Faktisk etableres der mange flere virksomheder i Randers end tidligere, men iværksættere og investorer kan have svært ved at få kontakt til hinanden.
Lykkes det med kontakten, er det ikke kun idéen det handler om for Stig Rasmussen.
- Det første, der skal være til stede, er viljen. Det er en af de ting, jeg kigger rigtig meget på, hvis jeg skal investere i unge mennesker, siger han.
Søger kapital og kompetencer
Allerede nu kan interesserede iværksættere sende en video ind med et bud på, hvorfor de skal have muligheden for at præsentere deres idé for hestene.
Kommer man videre fra den runde, bliver man en del af kulminationen på initiativet: Et show, der forhåbentlig har masser af tilskuere.
En af de virksomheder, der satser på at finde hjælp til at udvikle forretningen, er Prounit Frames.
- Vi er interesserede i både kapital og kompetencer for at kunne løfte virksomheden op på næste niveau, siger Michael Kristensen, der er direktør i virksomheden.
I Prounit Frames arbejder de med en teknologi, der blandt andet kan nedbryde en klassisk mælkekarton, så der kun er ren plastik og kartonfiber tilbage.
Om de får en investering, finder vi først ud af til showet den 5. maj 2021.