Stor ærgrelse i Randers FC efter tilskuerstop, der rammer opgør mod AGF

Cirka 4000 billetter er solgt til søndagens lokalbrag i 3F Superligaen mellem Randers FC og AGF - men med de nye restriktioner må kun 500 komme ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Søren Pedersen ærgrer sig over situationen og forstår ikke regeringens beslutning, da han mener, at klubberne har vist, at de kan følge alle protokollerne. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Regeringen har sat den såkaldte superligaordning i bero i hele landet, og det vækker stor ærgrelse i Randers FC.

Superligaordningen har siden 1. juli gjort det muligt for superligaklubberne - og senere andre sportsgrene - at have mere end 500 mennesker til et idrætsarrangement. Men nu sættes det altså i bero foreløbigt fra lørdag klokken 12 og frem til og med 4. oktober.

Og det rammer hårdt i Randers FC, som dermed kun må lukke 500 personer ind til hjemmekampene mod henholdsvis AGF og Brøndby IF.

- Det er to af de største kampe for os, så det kan næsten ikke være mere ærgerligt, siger Søren Pedersen, sportslig og kommerciel direktør i Randers FC, til TV2 ØSTJYLLAND.

Stadion i Randers er i forhold til superligaordningen godkendt til cirka 4000 tilskuere, cirka halvdelen af den normale kapacitet. Og tidligere i dag kunne klubben melde alt udsolgt.

Søren Pedersen har selv været aktiv på fodboldbanen og blandt andet spillet for både Randers FC og AGF. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Sponsorer får adgang

- Vi har været tvunget ud i at tage en hurtig beslutning. Til kampen mod AGF bliver billetterne fordelt mellem sponsorerne, og så kan det være, vi gør noget andet til kampen mod Brøndby, siger Søren Pedersen, som dermed må skuffe klubbens fans, der i stedet kan få pengene tilbage.

Søren Pedersen fortæller, at klubben med de nye restriktioner går glip af mange penge - formentlig på den gode side af en halv million kroner i tabte indtægter per kamp fra billetsalg og salg i boderne til kampene, mens beløbet nok havde været det dobbelte, hvis de måtte fylde stadion helt op, som inden Covid-19 ramte landet.

- Jeg er uforstående over for regeringens beslutning. Superligaordningen, som Divisionsforeningen står bag, er testet, og myndighederne har taget godt imod det. Klubberne har vist, at vi kan følge reglerne, og mig bekendt er der ikke registreret smittetilfælde i forbindelse med en fodboldkamp, siger Søren Pedersen.

Tilskuerordning er sat i bero

Her kan du læse mere om ordningen, der i en periode har tilladt sportsarrangører at samle mere end 500 personer.

* Tre fodboldkampe i Superligaen blev i juni udpeget som forsøgskampe til en tilskuerordning. Det drejede sig om kampene Horsens-Randers, Brøndby-FC København og Lyngby-OB.

* Kampene skulle vise, om det kunne lade sig gøre at afvikle kampe mere end 500 personer samlet på forsvarlig vis. 500 personer har ellers været grænsen for siddende forsamlinger, siden det igen blev tilladt at åbne for kultur- og sportsarrangementer.

* Resultaterne var så tilfredsstillende, at det blev tilladt at åbne for flere end 500 personer til superligakampe. 

* Reglerne foreskriver blandt andet, at hver sektion på stadion skal have sin egen indgang, og der må maksimalt sidde 500 personer i en sektion. Udebanefans er ikke velkomne, og tribuner med ståpladser må ikke benyttes, da tilskuerne som udgangspunkt skal sidde ned.

* 4. september blev det tilladt for alle idrætsgrene at lukke tilskuere ind efter samme regler som Superligaen fra 9. september. 

* Odense og hovedstadsområdet blev få dage senere undtaget fra ordningen om at udvide tilskuertilladelsen til andre sportsgrene i 14 dage på grund af højere smittetal.

* Tirsdag 15. september meddelte Sundhedsministeriet, at superligaordningen for tilskuere blev suspenderet i hovedstadskommunerne fra 17. september til 1. oktober.

* Fredag 18. september meddelte Sundheds- og Ældreministeriet, at både superligaordningen og den tilpassede superligaordning er suspenderet fra lørdag klokken 12 og foreløbigt til og med 4. oktober.

Kilder: Kulturministeriet, TV2, Ritzau.

Divisionsforeningen: Utroligt ærgerligt

Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, er ærgerlig over, at samtlige superligaklubber nu må spille for næsten tomme stadioner de næste 15 dage.

- Vi synes selvfølgelig, at det er utroligt ærgerligt, men vi har respekt for, at det er det nødvendige for Danmarks sundhed og sikkerhed.

- Det er kritisk, at det gælder fra i morgen (lørdag, red.), hvor for eksempel FC Midtjylland skal spille. De har formentlig inviteret gæster til fuld kapacitet, siger Claus Thomsen.

Han henviser til, at klubberne med superligaordningen kan lukke omkring 50 procent af stadionkapaciteten ind.

Smittes spredes ikke

Han understreger, at der til superligakampe er et tilskuer-setup med blandt andet afstand og identifikation af alle på stadion til eventuel smitteopsporing, som gør, at det er fuldt forsvarligt at lukke langt flere end 500 tilskuere ind.

- Vi har ikke haft en fodboldkamp, der kan henføres til at være en smittebegivenhed. Vi har eksekveret - og kan fortsat eksekvere kampe forsvarligt, siger han.

Tema:

Han mener, det vigtige for klubberne nu er at sørge for at være klar til at lukke flere tilskuere ind, i det øjeblik regeringen igen siger god for mere end 500 mennesker på stadion.

- Vi er klar til at have tilskuere, så snart vi får lov igen. Vi håber, det bliver hurtigst muligt, siger Claus Thomsen.

Kampen mellem Randers FC og AGF spilles på søndag klokken 16.00.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her