Sygeplejersker strækker sig for bedre løn: - Vi bliver nødt til at tænke alternativt

I Randers ville de strejkeramte sygeplejersker tirsdag vise, hvor langt de har strakt sig, ved at dyrke yoga på Tronholmen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Yogaaktionen foregik på Tronholmen i Randers.

De danske sygeplejersker har strakt sig langt, men nu vil de ikke strække sig længere.

Men strejke.

Det fortsætter de med.

Derfor tog de tirsdag alternative metoder i brug i Randers for at gøre opmærksom på deres sag.

På Tronholmen mødtes de strejkeramte sygeplejersker nemlig for at dyrke yoga i forsøget på at øge den folkelige opbakning. 

Sygeplejerskerne kræver højere løn og bedre arbejdsvilkår. Derfor har 5.000 sygeplejersker strejket siden den 19. juni.

Indtil videre er arbejdsgiverne ikke kommet deres krav i møde, fordi der ikke er flere penge at forhandle om. Skal sygeplejerskernes løn hæves, kræver det derfor politisk opbakning fra Christiansborg. 

VIDEO: Winnie Keil Herlevsen kæmper for at gøre sygeplejerskerkonflikten mere synlig i offentligheden. I dag forsøgte hun at gøre det gennem yoga.

Vil skabe synlighed

Men det rør ikke de randrusianske sygeplejersker, der klør på, indtil de får højere løn, lyder det fra Tina Stenholt Kristensen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på Regionshospitalet i Randers og Grenaa

I har været i strejke i tre uger. Hvordan synes du, det er gået?

- Jeg synes, det er gået godt. Men folk tror, der er ferie. Det er der aldrig på sygehusene. Der er mange, der får udsat operationer.

Tina Stenholt Kristensen vil skabe synlighed omkring sygeplejerskernes arbejdsforhold ved at dyrke yoga.

Synes du det går godt med at råbe jeres arbejdsgivere op?

- Jeg tror, de er pressede. De vil bare ikke signalere det udadtil. Vi giver ikke op, vi bliver ved at kæmpe.

Der er gået tre uger. Hvordan har du det med, at de ikke har givet sig?

- Jeg forstår ikke, at de ikke vil give os noget mere i løn. Vi har kæmpet i rigtig mange år for at få sundhedssystemet til at fungere. Det bliver de nødt til at give os en bedre løn for.

Hvordan forestiller du dig, at det at dyrke yoga skal hjælpe jeres sag?

- For at være synlige. Vi bliver nødt til at tænke alternativt. Det er for at vise dem, at vi har strakt os langt. Og de bliver også nødt til at strække sig.

Nu ønsker Tina Stenholt Kristensen bare, at arbejdsgiverne vil vende tilbage fra ferie.

- Jeg håber, at de går til forhandlingsbordet og giver os noget mere i løn, siger hun.

5000 sygeplejersker har strejket siden 19. juni.

I Østjylland påvirker sygeplejerskestrejken Regionshospitalet Randers, Hospitalsenhed Midt i Silkeborg, Aarhus Universitetshospital samt Aarhus og Silkeborg Kommune. Få det fulde overblik her.

Fra 10. august vil endnu flere sygeplejersker nedlægge arbejdet i protest – herunder 202 østjyske sygeplejersker. Se, hvor det gælder, her

VIDEO: Konflikten mellem sygeplejerskerne og deres arbejdsgivere, er mere end tre uger gammel. Intet tyder på, at parterne er ved at nærme sig hinanden i en konflikt, som ikke interesserer en stor del af danskerne. I dag forsøgte en gruppe sygeplejersker i Randers sig med endnu et strejke-våben med det formål at øge den folkelige opbakning.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her