Samsøs bedste kartoffelmad fundet: Hædret af stjernepanel
En jury bestående af stjernenavne inden for det kulinariske felt kårede torsdag "Årets kartoffelmad" på Samsø
Torsdag blev "Årets kartoffelmad" fundet og hyldet på Samsø, og det er femte gang, at der dystes i disciplinen.
11 af Samsøs restauranter kæmpede om den ærefulde pris, og et stjernespækket dommerpanel smagte og vurderede de forskellige bidrag.
Blandt dommerne var Paul Cunningham fra Henne Kirkeby Kro, der tdiligere på året blev tildelt to Michelin-stjerner.
Med i panelet var også Jesper Koch, Ida Davidsen, Oscar Davidsen Siesbye, Rasmus Munk, Rasmus Palsgaard, Nadia Mathiasen og den lokale kartoffelmatador Jørgen Christian Jensen.
Arrangørerne havde allieret sig med filmmanden Peter Aalbæk til at styre slagets gang.
Årets vinder blev Restaurant SAK fra Ballen, og det er i øvrigt tredje år i træk, at stedet sejrer.
Stod bag vindende kreation
Kok Peter-Emil Hede Madsen fra Restaurant SAK stod bag den vindende kreation, som ud over rugbrød bestod af kogte og tørrede Samsø-kartofler, hummer, muslinger, løg, røget gris og urter fra Samsø.
Publikumsprisen, der blev fundet ved afstemning blandt de cirka 650 gæster, gik til Restaurant Ilse Made.
Den kreation bestod af rugbrød med aspargessmør, Samsø-kartofler, bakskuld i flere udførelser, syltede hvide asparges og bacon.