DM i hotdogsspisning: Så mange skal du spise for at vinde

Kvalifikationen til danmarksmesterskabet i hotdogsspisning løber lige nu af stablen, og du kan deltage flere steder i Østjylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Danmarksrekorden fra 2016 ligger på 42 hotdogs på 15 minutter. Foto: Trianglens Pølsevogn

En ristet hotdog med mindst to striber valgfri dressing og mindst en slags løg.

Det er, hvad der duelleres med til danmarksmesterskabet i hotdogspisning, hvor der er 20.000 kroner på højkant til vinderen.

Lige nu er de indledende runder i fuld gang, men du kan stadig nå at være med. Kvalifikationerne til finalen foregår nemlig løbende til og med den 15. august.

For at deltage, skal man betale 100 kroner ved sin lokale pølsevogn, også må man spise lige så mange hotdogs, man kan på 15 minutter.

I Østjylland er der to pølsevogne, hvor du kan prøve hotdoglykken. Den ene er Ritas Grill på Vestervangen 5 i Brædstrup, den anden er Trianglens Pølsevogn på Drewsensvej 1 i Silkeborg.

- Vi plejer at lave fire hotdogs klar, for når de har spist den fjerde, så begynder det typisk at gå langsomt. Så skal de typisk have noget at drikke, og så kan vi langsomt gøre de næste klar, siger Merete Kristensen, der er ejer af Trianglens Pølsevogn til TV2 ØSTJYLLAND.

Finalen foregår i år i Aalborg den 3. september. Foto: Trianglens Pølsevogn

Ifølge hende foregår kvalifikationen stående oppe ved disken til pølsevognen.

Reglerne er simple. Man skal have spist hele hotdoggen, før den gælder, og man må ikke kaste op undervejs.

Lige nu er landsrekorden 42 styks på 15 minutter. Den blev sat i 2016 af den seksdobbelte danmarksmester Ruben Nielsen fra Aalborg.

Det startede i Silkeborg

Merete Kristensen, fortæller, at de flere gange selv har haft finalister og danmarksmestre fra deres pølsevogn. Det var faktisk hos Trianglens Pølsevogn, det hele startede.

- Det var jo os der kom på konceptet, og os der afholdte også de første par danmarksmesterskaber. Efter noget tid blev danmarksmesterskabet så landskendt, også overtog Steff Houlberg konceptet, siger Merete Kristensen, der ejer Trianglens Pølsevogn.

I 2012 foregik finalen i Silkeborg hos Trianglens Pølsevogn. Foto: Trianglens Pølsevogn

Det er Trianglens Pølsevogn dog glade for er sket. Ifølge pølsevognsejeren ville de gerne prøve nye græsgange.

- Steff Houlberg har heldigvis kørt det videre, og vi har kastet os over nye ting så som danmarksmesterskabet i Hotdog, siger Merete Kristensen.

Trianglens Pølsevogn blev kåret til danmarksmester i Hotdog i både 2011 og 2012, der ikke er at forveksle med danmarksmesterskabet i hotdogsspisning. DM i hotdog handler om at lave den bedste hotdog.

Indtil videre har to personer tilmeldt sig til danmarksmesterskabet i hotdogsspisning i Silkeborg i år. De to deltagere har begge spist seks hotdogs på 15 minutter.

Finalen foregår i Aalborg den 3. september, hvor de ti bedste i landet dyster mod hinanden.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her