Efter lang hjemsendelse: Skoler bruger penge på teambuilding

Der er brug for at gøre noget ekstra for at genoplive elevernes sociale kompetencer og sammenhold. Det mener flere skoler, der vælger at sende elever på teambuilding-kursus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
En 10. klasse i Skanderborg fik torsdag mulighed for at blive rystet sammen igen efter at have modtaget undervisning hver for sig meget længe.

De går i samme klasse, men alligevel er det begrænset, hvor meget de har haft med hinanden at gøre det sidste lange, lange stykke tid.

- Der er nogle i min klasse, som jeg næsten ikke har snakket med gennem hele skoleåret, siger 16-årige William Berthold Rosenberg til TV2 ØSTJYLLAND.

Han går i 10. klasse på UCS10 i Skanderborg, og i dag var han sammen med klassekammeraterne på kursus i teambuilding.

VIDEO: Skoleeleverne har været hjemsendt så mange gange - og så længe - at der er brug for at gøre en ekstra indsats for at genoplive deres sociale kompetencer. Derfor har flere skoler valgt at bruge penge på teambuilding.

Flere skoler vælger nemlig at bruge de trivselsmidler, de har modtaget i ly af coronanedlukningen, på at ryste eleverne sammen igen.

- De skulle have været på studieture, de skulle have haft stor galla. De har bare fået utroligt lidt af det, siger Anders Jepsen, der er skoleleder på UCS10, til TV2 ØSTJYLLAND.

En ny målgruppe

For virksomheden Abstrus, der har arrangeret torsdagens kursus i teambuilding, er det en anderledes målgruppe, end de er vant til.

- Der er jo den forskel, at man skal være lidt mere på i forhold til at sørge for, at de bliver fanget, siger Rasmus Bak, der er medejer af Abstrus, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ikke desto mindre har virksomheden indtil videre aftaler med seks forskellige skoler.

Gør humøret højere

William Berthold Rosenberg og klassekammeraten Arissara Thongkum er enige om, at det er tiltrængt at mærke fællesskab igen.

William Berthold Rosenberg og Arissara Thongkum.

- Jeg tror i hvert fald, det har gjort humøret højere og så også rystet os sammen, siger William Berthold Rosenberg.

- Det har været dejligt at lære folk bedre at kende og se nogle flere sider af hinanden. Så kommer vi også lidt tættere på hinanden, siger Arissara Thongkum til TV2 ØSTJYLLAND.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her