Efter langt byrådsmøde: Fik svar på alle spørgsmål i Ry-sag
Dansk Folkepartis Martin Frausing Poulsen er tilfreds med behandlingen af Ry-sagen på gårsdagens byrådsmøde i Skanderborg
Skanderborg Kommune havde onsdag aften byrådsmøde, hvor Ry-sagen igen var på dagsordenen.
Sagen omhandler en episode den 6. februar, hvor en 16-årig dreng fra Mølleskolen i Ry blev udsat for et brutalt angreb med en brandbombe. Bag angrebet stod fire jævnaldrende klassekammerater.
Gårsdagens byrådsmøde trak ud til næsten midnat. Før mødet efterlyste Dansk Folkepartis Martin Frausing Poulsen svar på flere spørgsmål, og dem har han nu fået.
- Vi har fået en fyldestgørende redegørelse og svar på de spørgsmål, vi har stillet. Der har administrationen gjort et stort stykke arbejde, siger Martin Frausing Poulsen, der er 2. viceborgmester i kommunen, til TV 2 |ØSTJYLLAND.
Ifølge ham står det efter mødet klart, at der skulle være gjort noget anderledes, men at der nu venter lysere tider.
- Nu ved medarbejderne også, at der fra politisk side er opbakning og fokus. Personligt kan jeg tænke, om nogen har været berøringsangst i forhold til de her problemer, og med de her møder er der sendt signal om, at man gerne må handle, siger Martin Frausing Poulsen.
Set fra Dansk Folkepartis perspektiv er Ry-sagen nu afsluttet i byrådsregi – men børn- og ungeudvalget fortsætter med at arbejde med sagen.
- Sagen er belyst, og nu skal der drages en læren på den. Vi har en situation, der aldrig burde være nået dertil. Der er så mange ting, der burde have stoppet det inden, og det skal vi lære af, siger Martin Frausing Poulsen.
Ry-sagen kort.
- 6. februar bliver en 16-årig dreng med afghansk baggrund angrebet af fire jævnaldrende drenge. De fire jævnaldrende kaster en antændt flaske med benzin ud over drengen
- Drengen bliver stærkt forbrændt fra livet og ned
- Den afghanske dreng går knap en kilometer hjem til familiens hus efter angrebet, hvorefter han straks bliver bragt til sygehuset
- Drengen bliver indlagt i kritisk tilstand, men er uden for livsfare
- Fire drenge fra Ry anholdes. De er alle etniske danskere
- De fire drenge bliver varetægtsfængslet i fire uger. De er sigtet efter straffelovens paragraf 245, der omhandler grov vold
- Drengene er i alderen 15-16 år, og grundet deres lave alder opholder de sig nu på lukkede ungdomsinstitutioner
- Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (S), bad om en redegørelse af forløbet. Den blev fremlagt den 15. februar.
- Den 1. marts, gennemgik byrådet i Skanderborg Kommune redegørelsen på et byrådsmøde.
Kilder: Sydøstjyllands Politi, Skanderborg Kommune og Ritzau