Politikere efterlyser flere svar i sagen om drabsforsøg i Ry
Attentatet mod en 16-årig skoleelev er igen på den politiske dagsorden i Skanderborg - denne gang formentlig sidste gang i byrådet
Den 6. februar i år blev en 16-årig dreng fra Mølleskolen i Ry udsat for et brutalt angreb med en brandbombe af fire jævnaldrende skolekammerater.
Sagen sendte rystelser gennem lokalsamfundet og hele vejen til Skanderborg, hvor kommunens embedsmænd og politikere har til huse.
I aften er sagen, som efterhånden har fået navnet Ry-sagen, igen på dagsordenen i byrådet, hvor den indgår som et lukket punkt. Det sker blandt andet af hensyn til personfølsomme oplysninger. På mødet får politikerne mulighed for at få svar på deres spørgsmål.
En af dem, som har mange af den slags i ærmet, er kommunens 2. viceborgmester Martin Frausing Poulsen (DF). Han har ligesom resten af byrådet haft mulighed for at sende skriftlige spørgsmål, som på aftenens møde vil blive besvaret skriftligt.
- Vi bliver simpelthen nødt til at blive klogere på, hvad vi kunne have gjort anderledes som kommune, siger Martin Frausing Poulsen til TV2 | ØSTJYLLAND.
Mulighed for uvildig undersøgelse
Politikerne er tidligere blevet orienteret om sagen, som nu efterforskes af Sydøstjyllands Politi.
- Vi blev noget forundrede over, hvad vi fik at vide og ikke havde fået at vide. Det afstedkom en byge af spørgsmål til administrationen, siger Martin Frausin Poulsen.
Også Venstres Jens Szabo er spændt på at få svar på sine spørgsmål, som han har stillet skriftligt, og nu i aften får svar på mundtligt. Et af de spørgsmål, han har stillet, er, hvorvidt der skal igangsættes en uvildig undersøgelse.
- Det er klart, at når man sætter systemet til at undersøge systemet, så er der en faldgrube i det, forklarer han.
Han har tidligere fået indsigt i mails og underretninger vedrørende de involverede i sagen, men synes stadig der mangler svar.
- Sidst kunne vi konstatere, at der var nogle huller hist og pist.
Færdig i byrådet
Drabsforsøget mod den 16-årige dreng foregik på boldbanerne bag Ry Hallerne, hvor der blev kastet en flaske med brændende benzin mod ham.
Tidligere har Skanderborg Kommune fremlagt en redegørelse for forløbet, som viste, at der havde været problemer vedrørende eleverne på 9. klassetrin. Mølleskolens rolle i den forbindelse var der ingen kritik af.
Efter aftenes byrådsmøde vil sagen overgå til Undervisnings- og Børneudvalget, fortæller borgmester Jørgen Gaarde (S).
- I dag har vi fået en række spørgsmål stillet. Vi kommer så meget i dybden, som det giver mening i byrådssammenhæng.