Legendarisk grillbar kan blive din for under en million kroner

Efter moden overvejelse - og ifølge ham selv den mest voksne beslutning i lang tid - vælger Jesper Græm at stoppe som forpagter i Rasses Skovpølser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Rasses Skovpølser skal have ny forpagter. Jesper Græm smider tøjlerne efter 10 år. Foto: Rasses Skovpølser

Rasses Skovpølser skal have ny forpagter. Det bekræfter den nuværende forpagter Jesper Græm over for TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er lidt en blanding af personlige årsager og fordi, der skal ske noget nyt, siger kokken og grill-forpagteren, som blandt andet var med i anden sæson af TV 2 Fri-programmet 'Fem fede kokke'.

De personlige årsager vender vi tilbage til, fordi succeshistorien om Jesper Græm og Rasses Skovpølser begyndte for 10 år siden, da Smukfest søgte en ny forpagter til stedet, som indtil da blev drevet af Birthe Hentze.

- Min bror og jeg sad over en flaske rødvin og sagde, at den tager vi fandme. Vi blev noget overrasket, da det blev os, og så skulle vi pludselig til at finde ud af, hvordan en pølsevogn virker, siger Jesper Græm og griner.

Hele tiden pille

Og det gjorde de så. Det endda så godt, at det er blevet til adskillige priser i løbet af årene. Særligt er det nok kendt, at Rasses Skovpølser har vundet De Brune Ridderes pris for bedste bøfsandwich flere gange. En af grundene til succesen er ifølge Jesper Græm, at man har formået at udvikle forretningen.

- Hvert eneste år har vi taget hele menukortet og splittet alting ad og startet forfra. Jeg stoppede med at tælle, da vi havde ændret sovseopskriften de første 15 gange. Det har holdt os til ilden hele tiden at gå og pille ved tingene, konstaterer han.

Kærlighed til stedet

Nu skal det altså være slut. Men ikke med Rasses Skovpølser, fordi det er ekstremt vigtigt for Jesper Græm, at stedet bliver ført godt videre.

- Jeg har så meget kærlighed til stedet. Til Rasses, grillmaden og den energi, som er der. Alt hvad jeg har brugt af penge og tankekræfter på stedet, vil jeg ikke se ryge ned i afløbet. Der skal nyt, friskt blod, som kan køre den de næste 10-15 år, slår han fast.

Jesper Græm har solgt grillmad fra Rasses Skovpølser de seneste 10 år. - Jeg kommer til at savne de gode øjeblikke med gæsterne og de ansatte. Jeg kommer også til at savne den specielle jargon, travlheden og den fornemmelse af usårlighed, når man på 3-4 timer skyder hundredevis af kunder igennem. Foto: Rasses Skovpølser

Derfor står han også selv i spidsen for at udvælge den eller de personer, som skal forpagte stedet efter ham.

- Jeg kigger efter en ildsjæl. Det behøver ikke bare være kokken, som er god til at lave mad. Det er ikke nok. Det skal være en god leder, som har forholdene i orden. Man skal have noget brancheerfaring, det er et krav fra Smukfest og kommunen, men så længe man har hjertet med i det, så er jeg lutter øre, siger Jesper Græm.

Idioti at sælge

Prisen for at overtage Rasses Skovpølser lyder på 750.000 kroner. Værdiberegningen er lavet efter årene med corona, men ifølge Jesper Græm lyder omsætningen på 8-9 millioner kroner om året.

- Min revisor siger, at det er fuldstændig åndssvagt at sælge. Hvem fanden er dum nok til at sælge forretningen for 750.000 kroner? Men det er også derfor, jeg siger, det er en moden beslutning. Jeg synes, det er lang tid siden, jeg har taget SÅ voksen en beslutning, siger han med et grin.

Men penge er ikke alt, og Jesper Græm har fundet ud af, hvad der virkelig betyder noget. Især efter han var med i programmet 'Fem fede kokke', hvor han tabte mange kilo.

Tid til familien

- Det var en øjenåbner. Men det var ikke nok. Jeg var ikke 100 procent glad. I februar-marts satte min kone og jeg os ned og tog en snak. Jeg fandt ud af, hvad jeg gerne vil. Jeg har nok solgt på den anden side af en halv million bøfsandwich og har en arbejdsuge på 90-100 timer, men jeg har tre børn, som har brug for mig derhjemme, forklarer han.

Fra begyndelsen var tanken egentlig blot, at Rasses Skovpølser skulle være ham selv og to ansatte, men over årene er det vokset gevaldigt, og nu er der 25 ansatte og en masse administrativt arbejde.

Bøfsandwichen kan leve videre

Rasses Skovpølser har to førstepladser og to andenpladser i De Brune Ridderes årlige kåring af Danmarks bedste bøfsandwich.

En ny forpagter overtager dog opskrifterne, hvis han/hun ønsker det, slår Jesper Græm fast.

- Det kommer helt an på forpagteren. Jeg kan jo ikke bestemme, om han/hun synes, det skal være en ny variation.

Jesper Græm står dog klar til at give en hjælpende kokke-hånd, hvis en ny forpagter ønsker det.

- Jeg vil gerne sparre eller hjælpe og komme med opskrifter og input, hvis det er ønsket. Jeg vil gøre alt for, at stedet bliver ved med at have lige så mange gæster som nu, siger han.

- Jeg kan se, at det bliver større og større. Det er vokset os over hovedet. Jeg vil have fingeren på pulsen og være over det hele og også have hus og børn. Vi har ikke været på sommerferie i 10 år, konstaterer han.

Planen er, at en ny forpagter skal være på plads til september eller oktober, og så skal der holdes ferie.

- Så skal jeg til Paris sammen med min kone. Vi skal være sammen som familie og bage julesmåkager sammen i december. Vi skal lige lære hinanden at kende igen og være sammen. Det har været 10 voldsomme år på godt og ondt. Mest godt, men vi skal kunne kigge hinanden i øjnene og sige, at alt er godt, fortæller Jesper Græm.

En lille job ved siden af bliver det måske også til, men ellers er der allerede nye tanker i gang.

- Vi har noget i støbeskeen til 2023. Det bliver ikke en Rasses om igen, men mere en forretning på vores præmisser som familie, siger han uden at afsløre for meget.

Der er ansøgningsfrist til forpagterjobbet 1. juli, og forventningen er som nævnt, at en ny forpagter er på plads til efteråret.

De Brune Riddere kårede i 2019 Rasses Skovpølser i Skanderborg som vinder af konkurrencen 'Danmarks Bedste Bøfsandwich'.

Kort nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt og vise dig funktioner til sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid tilbagetrække eller ændre dit samtykke, ved at klikke på ”Tilpas dit samtykke til cookies her” i bunden af siden. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere om brugen af cookies.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm vimeo.com
_cfuvid vimeo.com
AWSALB Amazon Web Services
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBCORS Amazon Web Services
AWSALBCORS Amazon Web Services
bcookie LinkedIn
beyondwords no-domain
bscookie LinkedIn
csrftoken instagram.com
JSESSIONID LinkedIn
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain
lang LinkedIn
LAST_RESULT_ENTRY_KEY youtube.com
li_gc LinkedIn
lidc LinkedIn
pusherTransportTLS no-domain
remote_sid youtube.com

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4_expires Chartbeat
_clsk tv2ostjylland.dk
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
bugsnag-anonymous-id no-domain
userId tv2ostjylland.dk
vuid vimeo.com

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
_ga Google
_ga_LVEFKMG087 Google
_ga_VNYPEBL4PG Google
li_alerts LinkedIn
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
CookieConsent tv2ostjylland.dk
CookieConsent tv2ostjylland.dk
frequencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
frequencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
frequencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
oj_ovp_session oj.tv2reg.stream
PHPSESSID recruit.hr-on.com
recencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
recencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
recencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
recencyLastVisitV2 tv2ostjylland.dk
recencyLastVisitV2 tv2ostjylland.dk
SRVNAME oj.tv2reg.stream
TESTCOOKIESENABLED youtube.com
tv2_ostjylland_session tv2ostjylland.dk
tv2reg_cookie_consent tv2ostjylland.dk
visitedPagesV2 tv2ostjylland.dk
visitedPagesV2 tv2ostjylland.dk
visitedPagesV2 tv2ostjylland.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2ostjylland.dk
XSRF-TOKEN oj.tv2reg.stream
XSRF-TOKEN tv2ostjylland.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google