TV-reporter reddede mand op fra togskinner: Hvorfor var der ingen, der hjalp?

Hvad gør man, når en fremmed pludselig har brug for hjælp? Tv-reporter Jon Pagh sprang til i Skanderborg, men undrer sig over, at han var den eneste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
En fremmed og meget beruset mand væltede rundt og endte med at falde ned på togskinnerne på Skanderborg Station. Foto: Privatfoto

Onsdag udviklede sig meget voldsomt for Jon Pagh, der kendes som sportsreporter på TV3-kanalerne, da han onsdag eftermiddag var på vej fra barndomsbyen Silkeborg og tilbage til sin nuværende bopæl i hovedstaden.

En fremmed og meget beruset mand væltede rundt og endte med at falde ned på togskinnerne på Skanderborg Station, og Jon Pagh fandt ud af, at kun han ville hjælpe i situationen.

- At der ikke på noget tidspunkt - især da jeg står nede på skinnerne - er nogen, der kommer over for at hjælpe. Det er helt… uvirkeligt, siger Jon Pagh til TV2 ØSTJYLLAND.

Beruset mand sejlede rundt

Det var i ventetiden mellem to tog, at Jon Pagh pludselig skulle handle hurtigt. En meget beruset mand slog sig ned på en bænk ved siden af ham og havde tydeligt svært ved at styre sin krop.

Så kommer der en mand og kvinde op på perronen og stiller sig ved siden af, og så står de og snakker om aktier. Jeg havde virkelig en følelse af, at alle andre bare ville væk fra situationen.
Jon Pagh, øjenvidne

Jon Pagh beskriver, hvordan det hurtigt fik andre til at rykke længere væk fra manden og den uro, der opstod omkring ham, mens han dog selv blev siddende.

Jon Pagh på sidelinjen som fodboldreporter for TV3 Sport. Foto: Privatfoto

Manden begyndte efter noget tid at kaste op, og da hans tilstand bare blev værre, besluttede Jon Pagh sig for at ringe 112. Mens han var optaget af det, rejste den berusede mand sig op, gik ned ad perronen og endte med at vælte ned på togskinnerne, hvor han faldt om.

- Så var jeg bare nødt at reagere i situationen og få ham op, siger han.

De andre, der bare stod og lod som ingenting, påvirkede mig mere end den mand, der havde det dårligt og havde brug for hjælp.
Jon Pagh

Redningsaktion på skinnerne

Jon Pagh endte med at hoppe ned på skinnerne og få bugseret den døddrukne mand op, mens han havde alarmcentralen i røret. Tilbage på perronen skulle han vente på ambulancen og holde øje med, at manden var ved bevidsthed.

- Så kommer der en mand og kvinde op på perronen og stiller sig ved siden af, og så står de og snakker om aktier. Jeg havde virkelig en følelse af, at alle andre bare ville væk fra situationen, siger Jon Pagh.

Jeg vil ikke skælde folk ud, for jeg har virkelig respekt for, at man reagerer forskelligt, men man kan jo godt prøve at presse sine grænser og gøre det, man nu engang kan.
Jon Pagh

En enkelt kvinde råbte på et tidspunkt fra den anden side af sporene og spurgte, om der var styr på situationen.

- Det var den eneste reaktion, og jeg vil tro, at der på den perron, jeg stod på, var i hvert fald ti mennesker. De er trukket længere ned ad perronen på det her tidspunkt.

- Og det er ikke for at skælde ud på nogen. Der er lavet undersøgelser om, hvordan folk reagerer i sådan nogle situationer, så det er overhovedet ikke nyt. Det er bare vildt at opleve.

- De andre, der bare stod og lod som ingenting, påvirkede mig mere end den mand, der havde det dårligt og havde brug for hjælp, fortæller Jon Pagh.

Ingen helt - vil bare råbe andre op

Ambulanceredderne kom frem til perronen og overtog behandlingen af den fordrukne mand, kort inden Jon Paghs tog mod København afgik.

Normalt synes jeg jo, jeg er rimelig hård, men det havde sgu faktisk været meget rart, hvis der lige var kommet en over og spurgt, om jeg var okay eller havde brug for hjælp.
Jon Pagh

Senere begyndte oplevelsen at vække følelser i tv-reporteren.

- Det var først efterfølgende, jeg tænkte, at, for fanden, der lå jo en mand på skinnerne og en anden mand, som måtte holde en telefon, mens han prøvede at få ham op. Og så bliver man stadig bare siddende og lader, som om det ikke sker.

- Normalt synes jeg jo, jeg er rimelig hård, men det havde sgu faktisk været meget rart, hvis der lige var kommet en over og spurgt, om jeg var okay eller havde brug for hjælp.

- For mig er det slet ikke en heltehistorie, det er vigtigt for mig at understrege. Det er det virkelig ikke. Men når en anden er i gang med situationen, ringer 112 og er ved at få styr på ham, så forstår jeg ikke, at man ikke lige går over og tilbyder sin hjælp.

- Jeg vil ikke skælde folk ud, for jeg har virkelig respekt for, at man reagerer forskelligt, men man kan jo godt prøve at presse sine grænser og gøre det, man nu engang kan. Man behøver ikke hoppe ned på skinnerne, men bare tage kontakt til det menneske, der havde stået i den situation. Det ville have været det mindste, man kunne gøre, siger Jon Pagh.

Jon Pagh har ikke hørt fra Sydøstjyllands Politi eller andre myndigheder efter situationen på Skanderborg Station.

Jon Pagh har selv skrevet om episoden i et Facebook-opslag, som du kan læse herunder:

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her