Vandingsforbud: Må ikke fylde poolen og vande have i to måneder
For første gang i 30 år har vandværket i Skovby måtte indføre vandingsforbud.
1356 husstande i Skovby må undvære et fyldt badebassin denne sommer. Skovby Vandværk har nemlig indført et vandingsforbud, der gælder indtil den 15. august.
Vandingsforbuddet kommer, fordi to boringer lige nu bliver undersøgt for forurening, hvilket betyder lavere vandstand i reservetankene. Samtidig fik sidste uges gode vejr vandforbruget til at skyde i vejret, og nu opfordrer bestyrelsesformanden beboerne i området til at holde hanerne mere lukkede end normalt.
- Hvis der bruges mere, end der gør nu, kan vi blive nødsaget til at være skrappere. Vi har et mål om, at der skal leveres vand til alle. Det skal ikke være sådan, at nogen ikke kan få drikkevand, mens andre vander græsplænen, siger Finn Sander Jensen, formand for Skovby Vandværk, til TV2 ØSTJYLLAND.
Han har tiltro til, at borgerne i Skovby vil følge vandingsforbuddet.
- Nogle er trætte af, at de ikke kan vande. Men generelt har folk fuld forståelse for, at man ikke bare vander græsset. Jeg tror på fornuften i folk, og den tilbagemelding jeg har fået fra folk her i byen er, at de ser positivt på det, siger Finn Sander Jensen.
Kan i princippet løbe tør
Især græsplæner og badebassiner opfordrer formanden folk til at lade være med at bruge vand på indtil forbuddet bliver ophævet.
- Det ville være en god ting at vente med. Sådan et halvstort soppebassin på 10.000 liter koster altså en plovmand at fylde op. Jeg tror på, at folk er fornuftige, siger Finn Sander Jensen og fortsætter:
- Fordi vi har lavere vandstand i vores rentvandstanke, kan vi i princippet løbe tør, men med den hjælp vi får fra borgerne, kan jeg ikke forestille mig, at det sker.
Han fortæller samtidig, at det seneste vandingsforbud blev indført tilbage i starten af 1990’erne
- Det er et undtagelsestilfælde og det er ikke sket i mere end 30 år.
Skovby Vandværk forventer at kunne ophæve forbuddet den 15. august. Man har dog lov til at vande sommerblomster i krukker og nyplantede træer med håndholdt slange eller vandkande.