Lukning af hurtigtestcentre giver blandede følelser

Det er ved at være sidste chance, hvis man skal have en pind i næsen i et testcenter. Det betyder også, at poder Mathias Andresen bliver arbejdsløs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Mathias Andresen bliver arbejdsløs efter i dag.

I dag er Mathias Andresen trukket i podedragten for sidste gang. Hans arbejdsplads testcentret i Hornslet Hallen lukker nemlig efter i dag.

Og det er med blandede følelser, at han skal sige farvel til den lange vatpind.

- Det er lidt specielt. Det betyder jo, at epidemien er ved at være ovre, men samtidig er vi også snart jobløse, siger han til TV2 ØSTJYLLAND

I dag lukker 11 testcentre i Østjylland. Heriblandt er testcentret i Hornslet Hallen, hvor Mathias Andresen har haft sin gang som poder. Og det bliver ikke helt uden vemod, når han skal pode den sidste næse.

- Selvfølgelig kommer man til at savne det, men så kommer der jo heldigvis bare noget nyt, siger han.

Her lukker kviktesten:

  • Silkeborg: Fuglemosen Kjellerup, Hårup
  • Randers: gammel Fakta (Gl. Jennumvej)
  • Aarhus: Bilka, Lystrupvej (Risskov), Bjødstrupvej (Højbjerg), FO-Byen
  • Favrskov: Kulturhuset Sløjfen
  • Syddjurs: Hornslet Hallen
  • Horsens: Air Liquide place
  • Skanderborg: Ry Hallerne, Galten Hallerne

Ikke længere behov

Den 6. marts skal alle hurtigtestcentre styret af Region Midtjylland og Falck være lukket. Men flere centre drosler ned på forhånd. Beslutningen kommer fra regeringen, da efterspørgslen på hurtigtest har været faldende, siden restriktionerne og coronapasset blev afskaffet.

- Vi er her jo, fordi der er et arbejde, der skal gøres, og nu skal det arbejde så ikke gøres mere, og så er det fint. Jeg har ikke noget specielt forhold til en vatpind, siger Mathias Andresen.

Mathias Andresen er uddannet pædagog.

Der er delte meninger om den lange vatpind, de fleste af os har måttet tage i næsen de seneste år. Men de borgere, TV2 ØSTJYLLAND mødte i testcentret i Hornslet Hallen i dag, kommer ikke til at savne det.

- Det har jeg det godt nok med. Men jeg tror ikke, at det er sidste gang jeg får en vatpind i næsen. Det bliver bare derhjemme, siger Gitte Madsen fra Mørke.

- Det bliver selvfølgelig befriende, men jeg synes også, det har været med til at skabe noget tryghed i dagligdagen, siger Henrik Sass Mathiesen fra Hornslet.

Nu er det store spørgsmål så, hvad Mathias Andresen, som er uddannet pædagog, skal erstatte podepinden med.

- Jeg ved det faktisk ikke, jeg har ikke de store planer med det. Det gad jeg godt, at jeg havde, men det har jeg ikke. Jeg har lige en periode, hvor jeg ikke gider pædagogisk arbejde, siger han. 

Find alle teststeder hos Region Midtjylland.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her