Politiet rejser sag mod Naturhistorisk Museum

Efterforskningen af museets dyrehold på Molslaboratoriets område ender med, at der bliver rejst tiltale for overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Hoppen efter at GPS-halsbåndet var blevet fjernet. Foto: Øxenholt Foto

Østjyllands Politi er færdig med at efterforske sagen mod Molslaboratoriet.

Det oplyser museumsdirektør på Naturhistorisk Museum Bo Skaarup til TV2 ØSTJYLLAND.

Efter omfattende, anmeldte og uanmeldte kontrolbesøg i perioden februar-maj 2021 har Østjyllands Politi afsluttet efterforskningen af museets dyrehold på Molslaboratoriets område i Mols Bjerge.

Politiet har efterforsket, hvorvidt Naturhistorisk Museum har overtrådt dyrevelfærdsloven - og ifølge Bo Skaarup er der i ét forhold rejst tiltale mod museet - nemlig sagen om den drægtige hoppe, hvis GPS-halsbånd havde sat sig på tværs.

Udover det forhold er der 'ikke fremkommet oplysninger, der kan medføre overtrædelse af dyrevelfærdsloven' ifølge museet.

Den drægtige hoppe med GPS-halsbåndet, som har ført til tiltalen.

Ikke nødvendigvis enige i tiltalen

Bo Skaarup fortæller, at Naturhistorisk Museum nu vil tage stilling til, hvorvidt de er enige i Østjyllands Politis tiltale og henviser til, at Naturhistorisk Museum tidligere har været ude at beklage forløbet med hoppen.

- Vi er ikke nødvendigvis enige med politiet i tiltalen, men vi har erkendt, at der skete fejl i behandlingen af hoppen, siger Bo Skaarup til TV2 ØSTJYLLAND.

I forhold til, at der ikke er rejst andre tiltaler end forholdet omkring hoppen, siger museumsdirektøren:

- Det glæder os, at politianmeldelserne af Naturhistorisk Museum nu er afsluttet, og at den mistanke, der har været kastet mod museet, nu kan få en ende.

Måtte beklage forløb med hoppe

Sagen om GPS-halsbåndet drejer sig om en på daværende tidspunkt drægtig hoppe, der for halvanden måned siden fik åbne sår af et GPS-halsbånd, der havde sat sig på tværs.

Hoppens sår. Foto: Øxenholt Foto

Efter massiv kritik beklagede Molslaboratoriet på bagkant, at de selv besluttede - udenom dyrlægens anbefalinger - at lade hesten gå henover weekenden uden at få fjernet halsbåndet.

- Et enkeltstående tilfælde med et forkertsiddende GPS-halsbånd, som naturligt nok har vakt bekymring for vores dyrs velfærd, bør ikke stå i vejen for en rigere dansk natur, siger Bo Skaarup i forbindelse med, at politiet har rejst sag mod Naturhistorisk Museum.

- Men vi skal naturligvis tage ved lære af, hvordan vi med helårsgræsning i indhegninger kan sikre både dyrevelfærd, forskning og biodiversitet - til gavn og glæde for dyrene, naturen og kommende generationers muligheder for at opleve en rig dansk natur.

TV2 ØSTJYLLAND har onsdag forsøgt at komme i kontakt med Østjyllands Politis presseafdeling, men er via politiets vagtcentral blevet oplyst, at politiet ikke ønsker at kommentere sagen i dag. Politiet forventer i stedet at udsende en pressemeddelelse i morgen, torsdag.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her