Efter fejl: Molslaboratoriet bliver igen undersøgt af politiet

Østjyllands Politi fortæller, at de tirsdag igen har været på besøg på Molslaboratoriet for at lave en række undersøgelser. Det sker blandt andet på baggrund af anmeldelser om forkert håndtering af en såret hest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Det er et GPS-halsbånd, der har gnavet sig ind i huden på hoppen og givet den en række sår. Foto: Øxenholt Foto

Endnu engang er Molslaboratoriet i myndighedernes søgelys i forbindelse med debatten om dyrevelfærd. 

Så sent som i går, tirsdag, var politiet sammen med Fødevarestyrelsen og en af styrelsens dyrlæger på besøg for at foretage en række undersøgelser på stedet. 

Det fortæller Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Vi har fået flere anmeldelser om forhold derude, og dem er vi ved at undersøge. 

- Det var et tilsyn, vi var ude på, hvor vi foretog nogle undersøgelser i forbindelse med sagen, siger Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi. 

Besøget kommer blandt andet på baggrund af anmeldelser om det forhold, som vi på TV2 ØSTJYLLAND tirsdag kunne berette om, hvor museet for sent fjernede et forvildet GPS-halsbånd om halsen på én af museets heste. Et halsbånd, som havde gnavet sig ind i huden på hoppen og givet den en række sår.

- Vi har også fået anmeldelser på det forhold, siger Jakob Christiansen. 

I sagen hvor en drægtig hoppe fik gnave-mærker af et GPS-halsbånd, der sad forkert, har politiet rejst tiltale mod Molslaboratoriet. Foto: Øxenholt Foto

Mandag blev hesten bedøvet og fik fjernet det gnavende halsbånd.

- Vi må desværre erkende, efter afmonteringen af GPS-halsbåndet, at halsbåndet har siddet længere tid på hoppen end dyrevelfærdsmæssigt rimeligt. Det beklager vi dybt!, sagde Bo Skaarup, der er museumsdirektør hos Naturhistorisk Museum, til TV2 ØSTJYLLAND tirsdag. 

Hvad der videre i sagen skal ske, kan politiet på nuværende tidspunkt ikke oplyse. 

- Lige som ved andre sager, så undersøger vi nu de forhold, siger Jakob Christiansen.

Politiet holder kortene tæt

Politiet har også tidligere sammen med Fødevarestyrelsen været på besøg på Molslaboratoriet efter anmeldelser, men de har endnu ikke fundet kritisable forhold på stedet. 

Om gårsdagens undersøgelser har det, vil politiet dog ikke ind på. 

- Hvad resultaterne er af undersøgelserne, kommer vi ikke til at fortælle, da det er en verserende sag, siger Jakob Christiansen. 

Fødevarestyrelsen bekræfter i mail til TV2 ØSTJYLLAND, at en dyrlæge fra styrelsen tirsdag var med ude på Molslaboratoriet for at yde faglig bistand til politiet og blandt andet svare på politiets spørgsmål om hoppen.

- Da det netop er en sag, der er anmeldt til politiet og bliver undersøgt af politiet, kan vi ikke sige mere om sagen, skriver Fødevarestyrelsen.

Obs: Artiklen er opdateret med kommentar fra Fødevarestyrelsen onsdag kl. 15.47.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her