Sygeplejersker undtaget fra konflikt: - Det viser et hårdt presset sygehusvæsen
Sygeplejerskernes aftale om nødberedskab i Region Midtjylland er nu på plads
Søndag advarede sygeplejerskerne: Nødberedskabet kunne ikke gå op.
Mandag er en overordnet rammeaftale for nødberedskaber for sygeplejersker i hele Region Midtjylland kommet på plads. Mange sygeplejersker kommer dog ikke til at være en del af en eventuel konflikt.
- Det er sådan, at omkring 100 områder er nødt til at blive undtaget af konflikten. Det betyder, de ikke kan deltage, forklarer kredsformand i Dansk Sygeplejeråd Anja Laursen.
Det sker, fordi der er flere afdelinger, hvor de allerede kører med et minimum af sygeplejersker, og det er derfor ikke muligt at skære nogen fra under en eventuel konflikt, hvor sygehusene stadig skal kunne hjælpe alvorligt syge patienter.
- Sygeplejerskerne laver allerede alt det, der overhovedet er muligt. Der er ikke mere at give af. Sygeplejerskerne er allerede så fleksible, så der kan ikke byttes om på noget som helst. Så det kan simpelthen ikke lade sig gøre i omkring 100 afsnit i hele regionen at være en del af lockouten, siger hun.
Viser pres
Anja Laursen er tilfreds med aftalen, men er ærgerlig over, at det skal være nødvendigt at undtage så mange.
- Aftalen er fin, men det viser bare, at der er så meget pres på sundhedsvæsnet, så man er kun indlagt, hvis der er noget, der er akut, livsvigtigt eller førlighedstruende.
Hun mener ikke, at man som patient skal være bekymret, hvis man bliver alvorligt syg i løbet af en konfliktperiode.
- Hvis det er livsvigtigt, uopsætteligt eller førlighedstruende, så får patienterne den pleje og behandling, de skal have. Men det viser et hårdt presset sygehusvæsen, at der er så mange afdelinger og områder, der ikke kan være en del af konflikten.