Børn i 3. klasse lærer om kvantefysik: - Det er ret sejt
En forfatter og en forsker har skrevet en børnebog om kvantefysik. I dag prøvede de den af på en 3. klasse på Sølystskolen
Kvantefysik er en gren af fysikken, som beskæftiger sig med stofs egenskaber på atomart niveau og subatomart niveau...
Det lyder nok som volapyk for mange. Alligevel har forsker i fysik, Ulrich Hoff og forfatter, Jan Egesborg fået den ide, at lære børn om det. Og med en ny bog i hænderne afprøvede de i dag indholdet på en 3. Klasse i Egå.
- Jeg tror, det er sundt at stifte bekendtskab med kvantefysik, fordi man bliver kildet lidt i hjernen og tvunget til at tænke over tingene, og forhåbentligt bliver man nysgerrig, siger Ulrich Hoff, der er Postdoc ved DTU Fysik til TV2 ØSTJYLLAND.
Børn har fantasi til at forstå kvantefysik
Formålet med ”Finn Foton og kvantefysikken” som bogen hedder, er netop at forsøge og gøre børnene nysgerrige. Forfatter Jan Egesborg mener, at lige netop børn har alle forudsætninger for at forstå det abstrakte.
- Det passer jo egentlig med børns fantasi, fordi børn kan sagtens forestille sig de mest absurde ting, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Det kræver ekstra omdrejninger for hjernen at forstå, men børnene er med.
- Jeg synes, det er spændende at få at vide, men det er lidt svært at forstå, siger Caroline Bechmann, der går i 3.C på Sølystskolen i Egå til TV2 ØSTJYLLAND.
Hendes klassekammerat Alfred Eriksson er heller ikke helt tabt.
- Jeg synes, det er ret sejt det der med, at der findes noget, der er så småt, at man ikke kan se det, men det er der. Men på samme tid også rigtig mærkeligt, siger han.
Det er planen, at børnebogen om kvantefysik også skal udkomme på andre sprog.
Se indslaget om 3.C's undervisning i kvantefysik i toppen af artiklen.